10 bemutatót tervez a Csiky Gergely Színház a következő évadban

Hétfőn tartották meg a Csiky Gergely Színház évadnyitó társulati ülését Kaposváron. 

   

Fülöp Péter, a színház igazgatója újságírók érdeklődésére azt közölte, az elmúlt évekkel ellentétben nyugodt, klasszikus értelemben vett színházi évadra számít 2024/2025-ben.

    

    A direktor hangsúlyozta, a teátrum koncepciója változatlan: arra törekednek, hogy a klasszikus népszínházi struktúrában valamennyi korosztályt, valamennyi műfaj iránt érdeklődőt ki tudják szolgálni.

    "A bérletes kínálatunk ezt mutatja: megtalálható benne a vígjátéktól, a klasszikus világirodalmi szerzők műveitől kezdve a zenés előadásokig sok minden, de különös figyelmet fordítunk a gyermeknézőinkre, az ifjúsági és az egészen kicsiny korosztályra is, a kamaraszínpadon alapvetően a mívesebb és elgondolkodtatóbb előadásoknak igyekeznek teret adni - hangsúlyozta.

    Fülöp Péter kitért rá, hogy Hüse Csaba színművész távozott a színháztól, ugyanakkor a társulat tagja lett Szép Domán, a Nemzeti Színházból "igazolt" művészre prózai, valamint zenés darabokban is "építenek" a következő évadokban.

    Az igazgató szólt arról is, hogy Kaposváron vendégszerepel az idén 70. születésnapját ünneplő Udvaros Dorottya.

    A Csiky Gergely Színház korábbi tájékoztatása szerint a teátrum tíz bemutatót tervez a következő évadban.

    A nagyszínpadon október 4-én láthatja a közönség Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című bohózatát Mészáros Tibor, november 15-én Pedro Calderon Huncut kísértet című komédiáját Ignacio García, december 13-án Dale Wassermann Száll a kakukk fészkére című drámáját Horváth Illés rendezésében.

    Ugyancsak a nagyszínpadon kap helyet február 28-án Thornton Wilder A mi kis városunk című színműve, amelyet David Doiasvili rendez, és április 15-én Szigligeti Ede Liliomfi című zenés vígjátéka, amelyet Keszég László visz színre.

    A műsortervben két kamaraszínpadi bemutató szerepel: Jon Fosse Őszi álom című drámája szeptember 28-án, Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája január 18-án látható először Kaposváron. Rendezőként az előbbit Bérczes László, utóbbit Kelemen József jegyzi.

    Az egyetlen stúdiószínházi bemutató november 2-án Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színműve lesz Sarkadi Kiss János rendezésében, a darab a Csiky Gergely Színház, valamint a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány közös produkciója.

    A színház két darabbal kedveskedik a gyermek és ifjúsági korosztálynak. A Gimesi Dóra Hessmese című mesejátékát október 10-én a kamaraszínpadon Sipos Imre, Nemes-Nagy Ágnes Bors néni című zenés mesejátékát március 14-én a nagyszínpadon Mészáros Tibor rendezésében.

    A korábban bemutatott nagysikerű darabok közül műsoron marad a Legénybúcsú, a Meseautó, A Riviéra vadorzói, a Csoportterápia, az Illatszertár, a Csókos asszony, a Variációk egy rablásra, a Dunakanyar, a Kovács Sándor, a Hupli!, az Aladdin, és a Túl a Maszat-hegyen című előadás.

MTI

Időpont: 
hétfő, 2024, augusztus 26 - 22:07

Állásajánlatok Kaposváron