Rézfúvós minikoncertek lesznek pénteken Kaposváron

Időpont: 
2020/05/22 - 18:00

Minikoncertek formájában folytatódik a Térzene Program: a következő hetekben 11 megyében több mint 120 minikoncertet hallhatnak az érdeklődők.

 

Kaposváron pénteken a következő időponotkban hallhatjátok az 5spirit rézfúvós együttest.

 5SPIRIT RÉZFÚVÓS EGYÜTTES

Kaposvár, Tallián Gyula köz 19.

05.22 18:00

5SPIRIT RÉZFÚVÓS EGYÜTTES

Kaposvár, Béke utca 21. mögötti kis tér

05.22 18:30

5SPIRIT RÉZFÚVÓS EGYÜTTES

Kaposvár, Szondy utca

05.22 19:00T

5SPIRIT RÉZFÚVÓS EGYÜTTES

Kaposvár, Kinizsi lakótelep

05.22 19:30

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére útjára indított Térzene program célja, hogy minden ötezer fő feletti településen hetente egyszer megszólaljon a klasszikus zene - hangsúlyozta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

    A programban klasszikus zenekarok, vonósnégyesek és dzsesszzenekarok is közreműködnek a Filharmónia Magyarország szervezésében. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenepavilonokban szólalt volna meg a muzsika, hogy népszerűsítse a klasszikus zenét.   A járvány miatt azonban a koncerteket nem lehetett megtartani, ezért a pandémiás időszakban országszerte úgynevezett minikoncertekkel lépnek fel a programban résztvevő zenekarok, így az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, a házak kertjeiből is élvezheti a közönség a zenét - tette hozzá az államtitkár.  

    Fekete Péter felidézte, hogy a járvány alatt Rákász Gergely a győri lakótelepen adott sikeres orgonakoncertet, a Talamba együttes a rákosmenti lakótelep házai között koncertezett, míg csütörtök este a dunakeszi lakótelepen a Cimbaliband zenekar lépett fel.

    A következő időszakban több mint 120 minikoncertet hallgathat országszerte a közönség. Pénteken több mint 10 helyszínen  - például Sátoraljaújhelyen, Mátészalkán, Szarvason, Békéscsabán, Kecskeméten, Dombóváron és Kaposváron - lesznek minikoncertek. Szombaton pedig Bátaszéken, Szekszárdon, Mezőkövesden, Karcagon és Mezőtúron is felcsendül a muzsika a köztereken.

Forrás: MTI

Facebookos játékaink szabályzata