Újraindult vidéken az élet, Kaposváron is megindultak az emberek

A járványhelyzet miatti korlátozások feloldásával benépesülnek vidéken az éttermek, kávézók, a játszóterek, közparkok, az üzletek, fokozatosan nyitnak a szállodák is. A forgalom nő ugyan, de egyelőre csak töredéke a megszokottnak.

   

Kaposváron az éttermek többsége újra megnyitott a hét elején, és bár nagy forgalom még nincs, ebédidőben a teraszok megtelnek vendégekkel. Az érkezőknek rendszerint már a bejáratnál biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget, a pincérek maszkban és kesztyűben szolgálnak fel.

    A somogyi megyeszékhely játszóterei, szabadtéri sportpályái e hét hétfőtől látogathatók, és azokat minden korosztályból egyre többen használják.

A Kaposvár környéki turisztikai látványosságok is többnyire kinyitották illetve a hétvégén kinyitják kapuikat. Már nyitva tart a Katica Tanya, a Bőszénfai Szarvasfarm, a  Puchner Élménybirtok a hétvégén pedig újraindul a Mesztegnyői Erdei Vasút. Már a desedai kishajón is lehet utazni.

 

Pécsen a legtöbb belvárosi étterem és kávézó megnyitotta már belső tereit, a forgalom érzékelhetően nő. Minden vasárnap megtartják a vásárt is: jelentősen nőtt a forgalmuk az árusok mellett állandóan ott lévő autókereskedőknek is.

    A baranyai megyeszékhelyen a szállodák nagy része a pünkösdi hétvégén vagy június 2-től nyit ki bizonyos korlátozások mellett - így lesz olyan hotel, ahol a maximális vendégszám felét fogadják csak.     Újra fogadnak ügyfeleket a pécsi önkormányzat hivatalai és területi szociális központjai is.

Forrás:MTI

Facebookos játékaink szabályzata