Ónos eső és viharos szél miatt adtak ki riasztást Somogyra

Éjszaka ismét egyre több helyen várható csapadék: általában havazás, hózápor, de a délnyugati határvidéken átmeneti gyenge (néhány tized mm-nyi) ónos esőre is van esély.

 

Hajnaltól egyre kevesebb helyen valószínű (már mindenhol szilárd halmazállapotú) csapadék, napközben már inkább a záporos jellegű csapadéktevékenység lesz a jellemző, leginkább a keleti megyékben. Éjszakától holnap estig a havazásokból, hózáporokból általában lepel - 5 cm-nyi friss hóréteg alakulhat ki, de lokálisan ennél több is lehullhat egy-egy intenzívebb gócból (erre nagyobb esély a keleti, északkeleti vidékeken van).

 

 

 Napközben főleg a középső vidékeken és a Dunántúlon nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, ekkor a legerősebb lökések meghaladhatják a 70-75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 km/h-t is. A szél csütörtökön elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat is hordhatja átmenetileg.

 

Somogyban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t és gyenge ónos eső is várható. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel -1,

csütörtök délután 2,

péntek reggel -3 fok körül alakul.

 

Időpont: 
szerda, 2021, január 13 - 19:41

Facebookos játékaink szabályzata