7 szuper videós recept a Nutella világapjára

Február 5-én ünnepeljük a Nutella világnapját, ennek örömére megosztunk veled néhány nagyon egyszerűen elkészíthető, de finom receptet.

A világ egyik legnépszerűbb édességének világnapját (World Nutella Day) egy Sarah Rosso nevű amerikai blogger találta ki és védette le, ám később, 2015-ben átruházta a szabadalmi jogokat a gyártóra, a Ferrero cégre.

A Nutella őse a Pasta Gianduja nevű mogyorós krém volt, amelyet Pietro Ferrero, egy pékség és cukrászüzlet tulajdonosa kevert ki 1946-ban Olaszország mogyorótermesztéséről ismert vidékén, Piemont régióban, ezen belül is Alba városában. 1951-ben feljavította a pasztát, krémesebbé tette azt, és az új édesség már Supercrema néven került piacra. A krém 1963-ban nyerte el a ma ismert változatát, Ferrero fia, a három éve meghalt Michele Ferrero módosította a termék összetételét, és ismét átkeresztelte azt: az első Nutella-üveg 1964-ben hagyta el az albai gyárat.

Azóta a Nutella már tényleg meghódította az egész világot, többek között Csehországban, Brazíliában és Mexikóban is gyártják, 2015-ös adatok szerint évi 350 ezer tonnát készítenek belőle.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata