A Szivárvány Mozi januári műsora

Időpont: 
2018/01/08 - 17:00

Jan. 3-4-5, 17.00 óra

Jan. 11, 19.00 óra

Az igazi csoda /Wonder/ (12)

Szinkronizált amerikai film, 2017, 113 p.

R: Stephen Chbosky

Fsz: Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay

Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. Az egyszerre megható és vidám film hatalmas sikert aratott a tengerentúli mozikban.

 

Jan. 3-4, 19.00 óra

Jan. 11, 18, 24, 17.00 óra

Eszeveszett esküvő /La sens de la fete/ (12)

Feliratos francia vígjáték, 2017, 117 p.

R: Eric Toledano, Olivier Nakache

Fsz: Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche, Suzanne Clément

Az Életrevalók alkotóinak, új, fergeteges vígjátékában Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező és csapata egy XVIII. századi kastélyban tartandó esküvőt próbál zökkenőmentesen és maradandóan megvalósítani, ám ezúttal minden összedőlni látszik. Nem elég, hogy a vőlegény elég nehéz eset, és az énekes és a fotós sincs épp a helyzet magaslatán, de ráadásul a szerelem is épp ott üt be, ahol a legkevésbé várják. A film 2017 egyik legnagyobb sikere volt a francia mozikban.

 

Jan. 8-9-10, 17.00 óra

Lumiére! /Lumiére!/ (6)

Szinkronizált francia dokumentumfilm, 2016, 90 p.

R: Thierry Frémaux

A Lumiére! utazás a filmművészet megteremtőinek univerzumába: a Lumiére-fivérek által forgatott felvételek fennmaradt képkockáit a cannes-i filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux állította össze egyetlen filmalkotássá. Az archív felvételek hátterében Frémaux páratlan szenvedéllyel és humorral mesél a modern kor hajnalának világáról és Franciaországáról, valamint a mozgókép megszületéséről. Igazi filmcsemege minden film- és mozirajongónak!

 

Jan. 8-9-10, 19.00 óra

Szivárvány Filmklub

Volt egyszer egy Németország /Es war einmal ein Deutschland.../ (12)

Feliratos német film, 2017, 102 p.

R: Sam Garbarski

Fsz: Moritz Bleibtreu, Antje Traue, Mácsai Pál

Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz... 

 

Jan. 15-16-17 és 22, 17.00 óra

Jan. 18, 19.00 óra

Loving Vincent /Loving Vincent/ (12)

Feliratos angol-lengyel animációs film, 2017, 95 p.

R: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

A Loving Vincent igazi kuriózum, a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!) festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.Több ezer festményen keresztül elevenednek meg egy izgalmas történetben életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film. A film elnyerte az Európai Filmakadémia Legjobb Animációs Fimért járó díját, és a Golden Globe-díjért is versenyben van!

 

Jan. 15-16-17, 19.00 óra

Szivárvány Filmklub

Viszontlátásra odafönt /Au revoir lá-haut/ (16)

Feliratos francia film, 2017, 110 p.

R: Albert Dupontel

Fsz: Albert Dupontel, Nahuel Pérez Biscayart, Laurent Lafitte

Az I. világháború egyik csatájában Édouard elvesztette a fél arcát, ezért arra kéri bajtársát, Albertet, hogy ne küldje vissza a családjához, inkább nyilváníttassa halottnak. A két barát bosszút esküszik a haza ellen, amely csak a halottakat ünnepli, a megnyomorítottakkal nem törődik: extravagáns emlékművek ígéretével csalnak ki pénzt a háborún meggazdagodottaktól és az államtól, hogy aztán a megbízási díjjal lelépjenek. A tét számukra egymillió frank, azonban ha lebuknak, az életükkel fizetnek érte...A filmet premier előtt láthatják a Szivárvány Filmklub nézői!

 

Jan. 19, 17.00 óra

Jan. 24 és 29, 19.00 óra

Elit játszma /Molly's Game/ (16)

Szinkronizált amerikai film, 2017, 140 p.

R: Aaron Sorkin

Fsz: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

Molly Bloom tehetséges profi síelő, aki egy baleset miatt új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az igaz történet alapján készült filmet számos díjra, köztük 2 Golden Globe-díjra nevezték.

 

Jan. 22, 19 óra

Art Osztály

Anyám mozija /Mia madre/ (12)

Feliratos olasz-francia film, 2015, 106 p.

R: Nanni Moretti

Fsz: Margherita Buy, Nanni Moretti, John Turturro

Margherita, bár rendezőként elismert és sikeres, mégis kétségek gyötrik a munkájával kapcsolatban. Most is éppen filmet forgat egy excentrikus amerikai színésszel, aki időnként megnevetteti az egész stábot, máskor viszont elviselhetetlen, és mindezt a rendezőnek, Margherita-nak kell kezelnie. Mindeközben Margherita édesanyja kórházba kerül, így a rendezőnő a napi forgatás után mindennap látogatóba megy, így van alkalma átgondolni azt, hogy mi is az Élet, és mi a Család.

 

Jan. 25, 19.00 óra

A hentes, a kurva és a félszemű (18)

Magyar film, 2017, 105 p.

R: Szász János

Fsz: Gryllus Dorka, Nagy Zsolt, Hegedűs D. Géza

A jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten k*rva volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje. Szász János egy a múlt század elején megtörtént valós bűntényből forgatott emlékezetes bűnügyi drámát. 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata