Tűzmegelőzési bemutató a Tesco parkolóban

Időpont: 
hétfő, 2015, december 21 - 12:00
Kategória: 

A Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két helyszínen látványos szimulációval hívja fel az állampolgárok figyelmét az ünnepi készülődés, az adventi, karácsonyi időszak veszélyeire.


Minden háziasszony tudja, hogy a konyhában meggyulladt étolaj tüzét vízzel oltani életveszélyes, mégis ijedtségükben a legtöbben egy pohár víz után nyúlnak. Ez a mozdulat viszont súlyos égési sérülésekhez vezethet, hiszen a magas hőmérséklet miatt a lángokra öntött vízből pillanatok alatt gőz keletkezik és az égő olaj robbanásszerűen kivetődik az edényből.
A gyertyák, a csillagszórók kellő odafigyelés hiányában tüzet okozhatnak. A karácsonyt megelőző készülődés során, az ünnepi forgatagban azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az íratlan szabályokról, pedig mindenki szeretné, hogy az ünnepek békésen, boldogan teljenek.

December 21-én 12 órakor a kaposvári TESCO Áruház parkolójában a családok szokásos ünnepi készülődését a Munkácsy Mihály Gimnázium drámatagozatos diákjai szemléltetik a rendszerint elkövetett tűzveszélyes mozzanatokkal együtt. Majd kigyullad a berendezett nappali, s így gyerekek és felnőttek is láthatják, hogy egy apró figyelmetlenség mekkora bajt okozhat.

A háziasszonyoknak a karácsonyi készülődés egyenlő a konyhában történő tüsténkedéssel. Ezért a Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság nekik is szolgál egy gyakorlati bemutatóval. Láttatják a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást a lángok elfojtására, anélkül, hogy tűzoltót hívnánk.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com