Vízi játszótér a Desedán

Gyakorló anyukaként én azt gondolom a vízről és a gyerekekről egy dolgot mindenképpen érdemes tudni, ahol víz van ott a kisgyerek vizes lesz.

Jó esetben nem a ruhája, rosszabb esetben mindene. A legkisebbeket pedig csak nagy üggyel bajjal lehet visszatartani attól, hogy pancsoljanak ha vizet látnak. A lurkók már csak ilyenek, úgyhogy ennek tekintetében fontolja meg mindenki, hogy az aprónépeket mikor, kivel és mennyi idős kortól viszi el erre  a különleges játszótérre.

Ez a játszó ugyanis nem csupán a vízen van, de a vizet használja is. Van három kis tutaj, amin a gyerekek egyesével közlekedhetnek, egy ponton híd, fa elemekből, amelyen száraz lábbal nem lehet átkelni, illetve egy deszka, amely afféle kompként szolgál, hogy átvigye a gyerekeket és a könnyebb súlyú szülőket egyik oldalról a másikra. Azért csak a könnyebb súlyúakat, mert a tutajok illetve a komp is csupán 60 kilóig szavatos, a híd pedig összesen 100 kilogrammot bír el.

A minikomp lesüllyedt, amikor négy kisgyerek állt rá. Mondjuk bajuk nem lett és nagyon nevettek, de két megtermett felnőttel könnyen elakadhat a jármű.

 

Egyébként jópofa ötlet a játszótér, bár használni szerintem csak a nagyobb gyerekek tudják majd igazán, úgy 3 éves kortól felfelé, illetve biztosan lesz egy kis sorban állás forgalmasabb napokon az eszközökért.

 Napvédőt vigyenek magukkal, mert nincs árnyékban a terület, mondjuk ez nehézkes is lenne, mivel vízen van komplexum. Nekem úgy tűnt, hogy a gyerekek nagyon élvezték a vízi játszót, jó, hogy végre kihasználják a Deseda adottságait és épült egy ilyen különleges hely a gyerekeknek.

 

Fenyő Zsuzsa

OLVASTAD MÁR?

MINDEN KÍNÁBÓL ÉRKEZETT CSOMAG UTÁN ADÓT KELL MAJD FIZETNI

40 EGYEDI JELMEZ FARSANGRA - GALÉRIA

KÜLÖNLEGES NYÁRI FESZTIVÁLT RENDEZNEK ALSÓBOGÁTON

A SZÍNHÁZLÁTOGATÁS 10 ARANYSZABÁLYA

6 TIPP HOGYAN ÉS HONNAN SZEREZD BE A FARSANGI JELMEZT KAPOSVÁRON

 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata