Hová menjünk kirándulni? – Deseda kalanderdő

A Deseda kalanderdő elnevezés egy kicsit trükkös, ugyanis  ez a megnevezés három különálló területet takar.

Az egyik az arborétum, a másik a Magyaregres felől megközelíthető rész, a harmadik terület pedig a 67-es út melletti erdőrész. Alább a térképen látható, hogy pontosan mi hol található. Galéria: http://kaposvariprogramok.hu/desedakalanderdo

 

Most a 67-es út melletti részt  ajánljuk a figyelmetekbe. A 67-es út NY-i oldalán közvetlenül az út mellett lehet leparkolni az autókat, onnan pedig két irányba is elindulhatunk. Ha a vízparton haladunk egy földúton 10 perces tempós sétával eljuthatunk a madármegfigyelőig, ez kicsi gyerekekkel nyilván valamivel hosszabb ideig tart.

A Deseda-tó partján a fedett madármegfigyelőből akár tucatnyi látogató is gyönyörködhet az arborétum változatos madárvilágában. Ezek többségét a vadkacsák jelentik, de a hattyú, nyárilúd és a kis nádlakó énekesek jól megfigyelhetők és számos védett ritkaságnak (fehér és fekete gólya, rétisas, zöldike, tengelic, barátposzáta) is otthont ad a környék. 

 

Ha a madármegfigyelőtől indulunk vissza, tehetünk egy nagyobb kört az erdőben, amelynek végén a parkolótól pár 100 méterre található játszóterekre érünk ki. Ezek egyébként pár perces sétával elérhetők, ha a parkolótól indulunk.

 

Az európai szabványoknak megfelelő, természetes anyagokból készült, biztonságos és vandálbiztos játszótér, több korosztály igényeinek is megfelel. A hagyományos csúszda, mászóka és mérleghinta mellett a nagyobbakat az erőt és ügyességet is kívánó mászó, függeszkedő és egyensúlyozó játékok várják.

Mivel kettő játszótér is található egymástól nem túl nagy távolságban a gyerekeknek bőven lesz felfedeznivalójuk és nem fognak unatkozni, ha kilátogatunk erre az erdőrészre. Azt viszont érdemes számításba venni, hogy esős időben a talaj eléggé felázik, nehezen is szárad ezért várható némi dagonyázás.

Ide is mehettek még kirándulni:

Gyertyános völgy http://kaposvariprogramok.hu/gyertyanos

Tókaji perkerdő: http://kaposvariprogramok.hu/tokaj

Állásajánlatok Kaposváron