Vegyszermentes zöldség és gyümölcs bemutató és közösségi vásárlási lehetőség

Időpont: 
2018/04/19 - 17:00

Ha szeretnél vegyszermentes zöldséget, gyümölcsöt és ezekből készült termékeket vásárolni, személyesen a termelőktől, akkor az Éltető kert bemutatóján a helyed. 

Azok az érdeklődők, akik eddig nem tudtak eljönni, lehetőségük van most is megismerkedni  az alternatív értékesítéssel, a közösséggel, a gazdaság vegyszermentes termesztésével és termékeivel/ terményeivel.

17:00-tól 20:00-ig bármikor lehet érkezni.

Belépés ingyenes.

Várunk szeretettel mindenkit.

A helyszín: Szt. Imre Kollégium alagsora

Bíró Ildikó és Kemenes Dénes házaspár alakította meg az Éltető kert ökobarát családi gazdaságot.

Az értékesítéshez egy Termény-közösséget indítottak, amely a Közösségi mezőgazdálkodáson alapszik. Ennek a közösségnek bárki tagja lehet, csak jelentkezni kell rá.

2014-ben vásároltak 2,5 ha vegyszermentes földet Niklán, ami egy részét gyümölcsösnek alakították ki, melyben Kárpát-medencében őshonos fajták mellett különleges gyümölcsfajok vannak. A terület másik részén zöldségtermesztés folyik.

Gazdálkodásuk alapja az élő föld, a vetésforgó, a növénytársítás és a növény tápanyagszükségleteihez igazított szerves trágyázás, az állati és növényi komposzt, valamint a gilisztahumusz felhasználása.

Szabadföldi termesztésben és fűtetlen fólia sátrakban termelt zöldségek közé tartozik a paprika, paradicsom, padlizsán, uborka, zeller, sárgarépa, petrezselyem,vöröshagyma, póréhagyma, kötözőhagyma, retek, zöldbab, zöldborsó, cukkini, saláta, karalábé, káposzta, karfiol, brokkoli, szárazbab, mángold, bazsalikom, spenót, rukkola, medvehagyma, rebarbara, olajtök.

A gyümölcsösben alma, körte, kajszibarack, őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, naspolya, dió, gesztenye, som, berkenye, datolyaszilva, indiánbanán, jojoba, málna, szeder, áfonya, egres, ribizli, josta van telepítve.

A fel nem használt nyers terményeket feldolgozzák: paradicsomlé, ketchup, lecsó, paprikaszósz, sós darált paprika, ételízesítő zöldségek sóban, medvehagyma olivaolajban, tárkony olajban, lekvár, szörp, befőtt, padlizsánkrém, zakuszka, savanyúságok, aszalt gyümölcsök, paradicsomchips.

 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata