Republic Szimfonikus koncert és 1000 korsó ingyen sör a HangÁsz "Produkció" 10. születésnapján

10 éves a HangÁsz „Produkció” - interjú Galambos Attilával, a HangÁsz "Produkció" tulajdonosával, hagmérnökével, koncertszervezővel.. 

Hogyan indult a HangÁsz „Produkció”?

Kik találták, ki, miért, mi volt az első munka? 

2005-ben indult úgy, mint Galambos Attila egyéni vállalkozó és 2008-ban alakult céggé, mint HangÁsz „Produkció” Kft és én találtam ki a családommal.

Akkoriban Bonnyán a Somogy Kertjében dolgoztam, mint a szálloda műszaki vezetője, és már ott is szórakoztattam a vendégeket, hangosítottam, programokat raktam össze, sokaknak tetszett amit csináltam. Elkezdtem építeni egy kisebb hang cuccot, a maihoz képest kezdetleges volt, de akkor megfelelt. A környékbeli falvakból érkeztek az első megrendelések, elsősorban falunapok voltak. Láttam, hogy ez működik, és hogy ebből esetleg még lehet valami többet kihozni, talán még majd megélni is.

 Az első komolyabb munka, amit kiemelnék az a BB volt, ott már hangtechnikusként vettem részt, majd később mint HangÁsz Kft., valamint az Igali fürdőnapok 2005-től. Nekem az eredeti végzett szakmám elektró és hangtechnikus, az N-Joy rádiónál neveztek ki a rádió hangmérnökének. Az iskoláim után nem ebbe az irányba indultam, eltévelyedtem az építőipar felé, éveken keresztül abban dolgoztam, ezt követte a Somogy Kertje, de ez idő alatt egzisztenciát és kapcsolatokat építettem.

 

Az N-Joy rádiónál, jöttem rá arra, hogy Kaposváron nincs olyan cég, ami minőségben, tudásban és megfelelő technikai parkkal csinálta volna ezt akkoriban. Ezért megcsináltuk a Kft-t, mint családi vállalkozást. Ekkor kezdtem el dolgozni a Szivárvány Zeneházban is mint rezidens hangosító, ami volt befektethető pénzünk, azt beletettük az akkori technikánkba, ami akkor azért még egy kezdetlegesebb dolog volt.

A megalakult HangÁsz Kft-vel és az akkora már használható technikával elkezdtük hajtani a munkákat, és még több munkát. A nagyobb áttörés az volt, amikor sikeresen tudtunk egy komolyabb összegre pályázni, és akkor jött a Martin Audio hangcucc, ami már egy kiemelt világmárka, meg a professzionális keverők, és ezekkel az eszközökkel már keresettebb is lett cégünk.

Persze nem csak ettől, hanem ekkor már több kiváló kolléga is dolgozott velem és ezért jó eredményeket értük el. Az hogy jól csináltuk, teremtették meg azok a feltételek, amikkel már nagyban is tudtunk gondolkodni. És innentől jöttek a munkák az eredmények, és persze mindez a folyamatos befektetés eredménye is.

Ma már szinte az egész Dunántúlon dolgozunk, de országos szinten is hívnak minket.Az első kaposvári rendezvény ezzel a technikával és személyi állománnyal, amit Hangász „Produkció” -ként csináltunk az a kaposvári Festők Város volt.

 

Melyik munka volt a legnehezebb?

 A Lellei Bornapok. Már mielőtt mi kapcsolatba kerültünk velük, sok éve működött a rendezvény, de nem ebben a formában. Egy rendkívül hangulatos rendezvény lett belőle, amit nagyon megszerettünk. Ebbe a rendezvénybe mai napig úgy kezdünk bele, hogy szívünk lelkünket beleadjuk, imádjuk. Nem a legnagyobb bevételt hozó rendezvény, de egyike azoknak, amiket nagyon szeretünk, hiszen a pénz nem minden.. Egyébként a borászokkal közös rendezvényeink mind a kedvenceink közé tartoznak.

 

A legviccesebb?

Nem tudom... Mindegyik!! Legalábbis mindegyiken történtek vicces dolgok. Ebben a szakmában nagyon sok izgalmas vicces dolog történik a háttérben, de az megmarad a mi titkunknak..

 

Melyikre vagy a legbüszkébb? 

A 2015-16 Kaposvár Miénk a Város fesztiváljaira. Ezek voltak a legütősebb rendezvények, ha visszanézik a képeket látszik, hogy dübörgött a rendezvény, rendkívül magas látogatószámmal. Kaposvár méltán lehet büszke rá. Ahogy mi is büszkék vagyunk arra, hogy mi szervezhettük zenekari programokat az akkori AGORA vezetésnek köszönhetően, és hogy ennek a rendezvénynek mi adtuk a technika hátterét színpad, hang-fénytechnikáját, mert óriási öröm több ezres tömegnek hangosítani, dolgozni, pláne mindezt hazai pályán. A másik nagy kedvenc a Zorall Sörolimpia amit most már 5 éve csinálunk Alsóörsön. Ez egy igazi családi rock fesztivál, ami számomra a összetartásról és a nagy barátságokról szól.

 De nagy siker számomra a tavaly első ízben megrendezett I. Somogyi Bornapok is, egy egyedülálló helyszínen kiváló programot sikerült összehozni a megrendelővel. A sikert mi sem bizonyítja jobban mint az ha egy első ízben megrendezett rendezvény minden napja teltházas, és persze ez is itt Kaposváron.

 

Ha lenne pár jó sztori, ami elmesélnél az olvasóknak… 

„….. nem lehet megírni…. ezt sem lehet megírni…. no, ezt sem lehet megírni, sok van, de itt nem lehet őket leírni.

Ezek a sztorik nem igazán publikusak, vagy nem tűrnek nyomdafestéket, nem olyanok amit meg lehetne írni. Rengeteg sztorink van, amit négyszemközt, baráti társaságban el tudunk mesélni alkalomadtán.

 

Hogyan összegeznéd az elmúlt 10 évet? 

Szép volt, jó volt, folytatjuk! 10 évesek lettünk! Születésnapunkon várunk mindenkit szeretettel június 30-án és július 1-én a Vigasságok terére, a HangÁsz 10 programjára, ami egy rendezvénysorozat utolsó akkordjaként kerül megrendezésre a HangÁsz „Produkció” alakulásának 10-ik évfordulóján.

 

Honnan és hogyan jött az ünnepi rendezvénysorozat ötlete? 

Ha már 10 évesek lettünk, és szerintem a 10. évfordulót meg kell ünnepelni így teljesen magától értetődő, hogy mint HangÁsz Kft., ami az idők alatt rendezvényszervezést is nyújt a hangtechnikai szolgáltatások mellett, csináljon egy saját születésnapi bulit, rendezvényt. Úgy gondoljuk, hogy ezzel tudjuk megköszönni a közönségnek, a partnereinknek azt, hogy mellettünk álltak, hogy eljártak a rendezvényeinkre. Hogyan is máshogy, hisz ez a mi szakmánk, ebből tudunk adni valamit. Erre azért nincs az embernek mindig alkalma, a 10. azért az egy kiemelt év, most mi adhatunk.


 

Melyek lesznek a fő attrakciók, koncertek a HangÁsz 10 rendezvényen? 

Rendezvénysorozatról beszélünk. Elsőként kezdünk a május 11-én megrendezésre kerülő Demjén Ferenc koncerttel, mindjárt másnap május 12-én a Bankett nevű rendezvénnyel folytatjuk, ami az írásbeli érettségin túljutó diákoknak szól elsősorban, de természetesen minden diákot, és érdeklődőt várunk. Nagy party zenék lesznek a fiataloknak. Mindkettő rendezvény a Kaposvári Városi Sportcsarnokban lesz. Ezt követő június 10-én a Somogyi Bornapok keretein belül, de önálló napként megrendezésre kerülő eseményre várunk mindenkit, amely kiemelt koncert lesz, ugyanis vendégül látjuk Steve Hackett-et, a Genesis gitárosát valamint Gulli Briemet-et, a Mezzoforte dobosát akik a Djabe zenekarral együtt fognak a kaposváriaknak játszani.

A Djabe zenekar nemzetközileg legkeresettebb projektje a Djabe & Steve Hackett előadás, melyben a Genesis világhírű gitárosa nemcsak a Djabe számokban játszik, hanem elsősorban zenekar közreműködésével Genesis és Hackett klasszikusok csendülnek fel.

Előttük ezen a napon a Ripoff Raskolnikov közismert osztrák blues zenész zenél majd. Ez egy igazi ütős nemzetközi zenei koncert nap lesz! És akkor elindulunk a valós születésnap felé, mert a cég valóban július elsején alakult 10 éve. Maga a HangÁsz 10 két napos rendezvény, helyszíne a Vigasságok tere lesz és a pontos időpontja június 30.-július 1.

Az első nap a Kaposvár és környéke zenészeinek találkozója, amire várunk minden kaposvári, és környékbeli zenészt. Július elsején pedig egy különleges Republic Szimfonikus koncertre várunk mindenkit. A Republic előtt pedig Tátrai Tibor fog zenélni a Jazztelen formációban. Az első nap az teljesen ingyenes lesz, sőt, ezen a napon mi vendégeljük meg az összes megjelenő zenészt 1000 korsó sörrel. A második nap az tulajdonképpen belépőjegyes, de nagyon sok jegyet fogunk kijátszani, szétosztani, kisorsolni azok között, akik eljönnek majd a médiában meghirdetett kitelepülésekre, ahol személyesen adjuk át a belépőket. Mindenki figyelje a reklámokat, hirdetéseket, garantálom megéri.

 

Mi az amit szeret ebben a munkában?

Szeretem a hangmérnöki munkámat, szeretem a szervezési, logisztikai munkát, a zenekarokkal, zenészekkel történő együttműködést, úgy összetetten az egészet. Szeretem ezt a csavargó életet, amit mi élünk, sosem tudtam egyhelyben megmaradni, és szerencsére a feleségem és a családom is ezt szereti, ha csak tehetik ők is együtt csavarognak velem, és csak bízom benne hogy a kollegáim is szeretik ezt az életet. Szeretem azt a változatosságot, amit ez a munka nyújt, és azt a rengeteg kapcsolatot, amire szert tehetek. Az emberi, és baráti kapcsolatok nagyon fontosak az életemben.

Kikkel szeret a legjobban együtt dolgozni? Melyik együttessel? 

Zorallt emelném ki elsőként, de nagyon jó viszonyt ápolok a Republic-al, nem véletlen ő lesz a sztárvendég a HangÁsz 10-en, nagyon jó barátság van a Paddy and the rats és az Ismerős Arcok zenekar tagjaival, a Neotonnal rengeteg koncertet csináltunk együtt, Éliás Juniorral személyes barátság van… Sokakat kiemelhetnék még, de talán ők azok, akik a legek közé tartoznak számomra, és természetesen a kaposvári zenészek közt is sok a jó kapcsolat.

 

Zárómondatom az olvasóknak: A zene kultúránk része, ami szórakoztat, összehoz és összetart minket.

„A zenének hangosan kell szólnia, hogy ne halljuk, hogyan omlik össze a világ...”

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata