Libamájas-bazsalikomos macaront is kóstolhatunk Kaposváron a Macaron Világnapján
A Macaron Nap rendezvény a macaron ünnepe. Magyarországon 2012-ben rendezték meg először, akkor nagy meglepetésre többezren gyűltek össze, hogy az ország legnevesebb cukrászdáinak macaron kínálatát megkóstolják. Ezután futótűz sebességgel terjedt el a macaron hazánkban, olyannyira, hogy a következő évben 2013-ban már sokkal nagyobb helyszínen még nagyobb látogatószámmal tartottákk meg a rendezvényt. 2018-ban már hetedik évfordulóját ünnnepli a magyar Macaron Nap.
A macaron (vagy makaron) tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.
Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.
Kaposváron a Gard'Ann Cukrászdában a jól megszokott macaronok mellett igazi különlgességgel várnak benneteket: lesz például libamájas-bazsalikomos, rózsaízű macaron, de készítenek macaron tortát is az eseményre.
Macaronra fel!