Mutatjuk hol vásárolható hideg élelmiszer SZÉP kártyával

- Keddtől érvényes az élelmiszerárstop, és már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával egészen május 31-ig .

 

Mivel a SZÉP-kártya zsebei közötti átjárhatóságot már tavaly áprilisban lehetővé tette a kormány, így élelmiszert is bármely zsebből - tehát nemcsak a vendéglátás, hanem a szálláshely és a szabadidő alszámláról is - lehet fizetni.  

    Azok a munkavállalók tehát, akik rendelkeznek SZÉP-kártyával, azt már a napi élelmiszer-vásárláshoz is fel tudják használni,

Utánanéztünk, hogy melyik áruházakban fizethetünk biztosan SZÉP kártyával február 1-től.

 

A SPAR az egyik, a honlapon ez a szöveg olvasható:

A 781/2021. (XII.4.) Kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláira utalt összeg a társaságunk által üzemeltetett City SPAR és SPAR szupermarket üzletekben és INTERSPAR áruházakban 2022. február 1. napjától kezdődően május 31. napjáig élelmiszer vásárlására is felhasználható.

Az alábbi korlátozásokat kérjük vedd figyelembe: 

alkoholtartalmú italok, nem élelmiszer termékek, így egyebek mellett vegyi áru, kozmetikumok, állateledel, hűségakciós termékek, újságok, SPAR ajándékkártya, Máltai adománykártya, mobiltelefon-feltöltőkártya vásárlására nem használható fel.

a Széchenyi Pihenő Kártya nem használható fizetőeszközként az önkiszolgáló kasszáknál történő fizetés esetén;

Széchenyi Pihenő Kártya online élelmiszer-vásárlás esetén kizárólag helyszíni fizetés esetén használható fel.

Az OMV töltőállomásokon működő SPAR express üzletekben történő elfogadhatóságról az érintett üzletekben tájékozódhatsz. A Lukoil töltő-állomásokon működő DESPAR üzletekben fizetőeszközként a Széchenyi Pihenő Kártya nem használható.   

 

A franchise rendszerben üzemeltetett SPAR market és SPAR partner üzletekben történő elfogadhatóságról az alábbi boltlistában, illetve az érintett üzletekben tájékozódhatsz. 

 

A Lidl-ben is elfogadják a SZÉP kártyát ezt írják a weboldalon:

Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy üzleteinkben 2022. február 1-től 2022. május 31-ig OTP, K&H és MKB SZÉP-kártya minden alszám­lájáról lehetőség van élelmiszert vásárolni hagyományos kasszáinknál.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jogszabály értelmében SZÉP-kártyával csak és kizárólag élelmiszertermékeket lehet vásárolni!

SZÉP-kártyát nem áll módunkban elfogadni az alábbi termékek esetében:

alkoholos italok;

nem élelmiszertermékek (pl.: tartós fogyasztási cikkek, textíliák, tisztító- és mosószerek, kozmetikumok, újságok, papíráru, ajándékkártya).

Kérjük, hogy az alkoholos italokat, valamint a nem élelmiszertermékeket a kas­szánál történő fizetésnél válasszák külön, és azokat bankkártyával vagy kész­pénzzel szíveskedjenek kifizetni.

Felhívjuk továbbá kedves Vásárlóink figyelmét, hogy önkiszolgáló kasszáinknál a SZÉP-kártyás fizetés nem lehetséges. SZÉP-kártyás fizetés esetében kérjük, fáradjanak a hagyományos kasszáink egyikéhez.

 

A Pennyben is fizethettek SZÉP kártyával, a honlapon ez áll:

Már SZÉP-kártyával is fizethetsz a PENNY üzleteiben!

Felhasználható 2022.02.01-től 2022.05.31-ig, kizárólag élelmiszer termékekre, kivéve alkohol. Az önkiszolgáló kasszáknál nem használható.

 

A Blikk információi szerint SZÉP-kártya elfogadására alkalmas terminálok telepítése és tesztelése az áruházakban január végén kezdődik, így a Tescóban várhatóan február 7-től az OTP, a K&H, az MKB és az Edenred SZÉP-kártyákat fogadják majd el a (normál) kasszákban.

Állásajánlatok Kaposváron