Saras esővel érkezik a hidegfront Somogy megyébe

 Pénteken még csak elszórtan, szombaton sokfelé, vasárnap szinte országszerte számíthatunk csapadékra

 

Az ünnepi programoknak kevésbé, az aszály enyhítésének viszont kedvez a hétvége.  A kánikula vasárnapra mindenhol véget ér, néhol 30, a csapadékos tájakon 20 fok közelében maradnak a maximumok.

Pénteken a hidegfront előterében már több zivatar is kipattanhat a Dunántúlon, de a csapadék java az esti órákban érkezik. Este és éjjel komolyabb viharokra is lehet számítani, a jelenlegi számítások szerint leginkább a középső országrészben. A hevesebb zivatarokat jégeső, felhőszakadás, szélvihar kísérhetik.

Péntekre veszélyjelzést is kiadtak:

 

Déli áramlással Afrika felől jó adag szaharai por érkezett a napokban.Az esővel együtt így homok is érkezik, hiszen a homok már a légkörben van, a napokban érkező eső pedig kimossa a levegőből. Hétfőig országszerte saras eső eshet.

 A poros levegő csak lassan tisztul, vasárnap és hétfőn a Dunától keletre továbbra is jelen lehet a légkörben. Vasárnap a Dunántúlon már tisztább csapadék valószínű.

 

Szombaton a hidegfront csak lassan halad kelet felé. A nemzeti ünnep időjárása így elég bizonytalan a csapadék idő- és térbeli eloszlását illetően, de jó eséllyel az esti órákban is lesznek zivatarok hazánkban, így több településen előfordulhat, hogy az ünnepi programokat elmossa az eső.

Vasárnap újabb öntözést kapunk. A záporok, zivatarok mellett többfelé tartós, áztató eső is jöhet. A legtöbb csapadék ezen a napon is a középső országrészre összpontosulhat.A 3 nap alatt néhol az idei lemaradást is behozhatja a csapadékösszeg.Egyes modellek szerint lokálisan akár 80-90 mm eső is eshet. 

Állásajánlatok Kaposváron