Út- és látási viszonyok Somogy útjain

2023. február 26-án, a 7:15-ig leadott jelentések alapján

 

Baranya vármegyében, Kaposvár és Baja térségében havazik, Tolna és Veszprém vármegyében, valamint Kiskunhalas térségében havas eső esik. Solt, Kecskemét, Kiskőrös, Makó és Sarkad térségében szemerkél az eső, máshol borult, felhős, de csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a déli határ mentén, illetve a csapadékkal érintett területeken vizes, nedves.

A látási viszonyok mindenhol jók.

Mohács térségében közepes (30-39 km/h) a szél erőssége.

A hőmérséklet -2 és +3 fok között változik.

(Forrás: Magyar Közút és MKIF mérnökségei)

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.02.26. vasárnap éjfélig

A délnyugati, déli országrészben a délelőtti órákig további havazás várható, melyből további néhány cm friss hó gyűlhet össze. Összességében síkvidéken többnyire lepel - 3 cm, azonban kiemelten Baranya megye térségében ennél vastagabb, akár 5 cm-t meghaladó olvadozó (tapadó) hóréteg alakulhat ki. A Mecsekben, a Villányi-hegységben ~300-400 m felett 10 cm friss hó is hullhat. Síkvidéken a hótakaró nappal erőteljesen olvadni fog, a déli határvidék kivételével várhatóan elolvad. Vasárnap napközben északkeleten és a középső országrészben (Duna vonala, Dunántúl keleti része) előfordulhatnak hózáporok, amelyekből lokálisan szintén kialakulhat vékony hóréteg. A késő esti, éjféli órák környékén a délkeleti határvidékre érkezhet újabb havazás.

2023.02.26. 05:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

Állásajánlatok Kaposváron