Eső és szél miatt is veszélyjelzést adtak ki Somogyra

Somogy megyében, hétfőn erős hidegfront alakítja az időjárást.

 

Napközben fokozatosan országszerte, legkésőbb keleten viharossá fokozódó ÉNY-i szél okoz kellemetlen időjárást. A legerősebb széllökések a délutáni és az esti órákban várhatóak, és elérhetik a 80 - 100 km/órát.

Délután, a Dunántúl térsége felett, nyugat, északnyugat felől a felhőzet is felszakadozik, átmeneti időszakokra kisüthet a nap. Eközben a csapadék egyre keletebbre tevődik át.

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximum érték is csak +8 - +12 fok köré várható.

 

Veszélyjelzések Somogy vármegyére:

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Széllökés fokozat: 2 Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

 Eső fokozat: 2 Eső 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat.

 

Kedden tovább hűl a levegő, hajnalban elszórtan gyenge fagy is többfelé előfordul. A hétfőihez képest veszít ugyan az erejéből, de továbbra is erős (50-75 km/ó) lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj.

Napsütés, majd erős felhősödések, és futó vegyes halmazállapotú záporok kialakulása várható. Jelentős mennyiségű csapadéktól nem kell tartani.

A hőmérséklet legfeljebb +10 fokig emelkedik, jellemzően az alatt marad. Az erős szél még tovább ronthatja a hőérzetet.

Az éjszaka nagy részén kevés lesz felettünk a felhőzet, majd hajnalban már erősebb felhősödés kezdődik. Sokfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel 1,

kedd délután 8,

szerda reggel 0 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán egy sokfelé fagyos reggelt követően mérsékelt, kissé élénk nyugatias légmozgás mellett, keleten naposabb, nyugaton borongósabb idő ígérkezik. Északnyugaton előfordulhat néhol kisebb eső. Mérsékelt enyhülés kezdődik.

- Csütörtökön erősen felhős ég, elszórtan kisebb esők, záporok, az ország nyugati felén már jelentősebb enyhülés, és mérsékelt, nyugaton élénk D-i, DNY-i szél valószínű.

- Pénteken is zömében erősen felhős ég, elszórt záporok, tovább erősödő DNY-i szél, és már keleten is jelentősebb enyhülés a legvalószínűbb.

 

eumet.hu

Állásajánlatok Kaposváron