Mediterrán finomságok a Napfény kincsétől

A Napfény kincse vállalkozás mediterrán termékeket, alapanyagokat forgalmaz magánszemélyeknek és éttermeknek.

 

Ezeket a termékeket az Adriai-tengertől 10 km-re készítették gondosan válogatott alapanyagokból, vegyszermentes és tartósítószermentes eljárások segítségével.

 

A vállalkozás tulajdonosával Csapó Andrással beszélgettünk. 

 

•Miért és ki alapította a vállalkozást?

Párommal imádjuk a tengert. Már másfél évtizede ismerjük egymást, és nagyon kevés olyan nyarunk volt, hogy ne utaztunk volna el valamelyik mediterrán ország tengerpartjára. Jártunk Horvátországban, Montenegróban, Görögországban, Olaszországban és Albániában. Mindegyik nyaralás másért emlékezetes, de mindegyikben közös a napfény és a sós víz harmóniája adta különös életérzés, a mediterrán emberek sokszor laza, de számunkra maximálisan elfogadható életvitele. 2022-ben ismét Albániára esett a választásunk, erre a még mindig sok ember által tévesen lenézett, vagy sztereotípiákkal átitatott országra, mely egy igazi mediterrán paradicsom. Itt ismerkedtem meg egy albán történelem tanárral, aki nyaranta egy lekvárüzemben dolgozik. Amikor találkoztunk, a hajnali napfény még simogatta a tenger hullámait, ugyanis mindig korán viszem le a törölközőnket a napágyra, hogy a parthoz közel heverészhessünk – ez a gyerekeink miatt fontos. Edvin ott ült, és mint minden albán, barátságosan köszönt, amikor odaértem. Azt is megkérdezte, hogy vagyok – ez arrafelé így szokás. Elkezdtünk beszélgetni, mert ott az emberek beszélgetnek egymással még akkor is, ha a kommunikáció a nyelvi különbségek miatt sokszor limitált.

A következő reggeleken is találkoztunk, ő pedig sokat mesélt a munkájáról, Albániáról, a kiváló ételekről. Mutatta a kezeit, hogy a fügelekvár készítése során mennyire elszíneződik. Egyik reggel hozott nekem kóstolót. A tenger felett épp kelt fel a nap, a frissen sült bagettre kent fügelekvár íze és a tenger lágy hullámzása különleges érzéseket ébresztett bennem. Arra gondoltam, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy átélhetem ezt a pillanatot. És arra is gondoltam, hogy milyen jó lenne ezt a pillanatot hazavinni és másoknak is megadni a lehetőséget, hogy átéljenek valami hasonló kulináris élményt.

A családommal is megosztottam ezeket a gondolatokat, és elkezdtünk gondolkodni a lehetőségeinken. Így álmodtuk meg a Napfény Kincse Webáruházat.

 

•Hol található? 

A vállalkozás székhelye lakóhelyünkön, Balatonalmádiban van, itt személyes átvételre is biztosítunk lehetőséget. Az ország más részeire futárszolgálat segítségével juttatjuk el a megrendeléseket.

 

•Miért fontos nektek ez a vállalkozás?

Olyan családban élünk, ahol fontosnak tartjuk, hogy időnként kizökkenjünk a hétköznapi élet mókuskerekéből. Többek között ezért járunk nyaralni minden évben. A mediterrán életérzés, a mediterrán gasztronómia különös helyet foglal el családunk életében, és ennek örömeit szeretnénk másokkal is megosztani termékeinken keresztül.

Természetesen fontosnak tartjuk az egészséges étrendet, egyfajta misszióként ez is szerepel vállalkozásunk értékrendjében, a mediterrán ételek fogyasztása pedig segít az egészséges táplálkozási szokások kialakításában.

 

•Miért érdemes itt vásárolni? 

A termékeinkről érdemes tudni, hogy legtöbbjük Albánia vegyszermentes, de modern élelmiszeripari eljárásaival készült, és ami nagyon fontos: bár hivatalosan nem biotermékek, de természetes alapanyagokból készültek és nem tartalmaznak tartósítószert. A minőség tükrében versenyképes árakat ajánlunk, és sok esetben a termékek nagyobb kiszerelésűek, mint amit a hazai boltok polcain beszerezhetünk, erre mindenképp érdemes figyelni.

 

•Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

Minden termékünk magában hordozza a mediterrán életérzést, a tengerparti napfény gondoskodó simogatását.

 

•Mi a legnépszerűbb termék?

Alapvetően a lekvárok, olívabogyók és paradcsomszószok fogynak leginkább, de különleges, sajtkészítménnyel töltött savanyúságaink és az ajvár is népszerűek a vásárlók körében.

 

•Milyen termékek kaphatóak?

Tartós élelmiszereket árulunk az alábbi kategóriákban:

olívabogyók

lekvárok

paradicsomszószok

savanyúságok

aszalt termékek

gyógynövény teák

fűszerek és fűszerkeverékek

ecetek

•Mi az, amit kiemelnél a termékek, szolgáltatások közül?

Érdemes kipróbálni a lekvárokon kívül a savanyúságokat, fűszereket, fűszerkeverékeket, gyógynövény teákat, karamellkrémünket, paradicsomszószainkat és olívabogyóinkat is. A nagy klasszikus, amit sokan keresnek az a fügelekvár (314 grammos és 1 kg-os kiszerelésben is kapható) és a hegyi tea (sármányvirág tea), na meg persze paradicsomszószaink és olívabogyóink is népszerűek. A visszajelzések alapján vásárlóink nagyon elégedettek ezekkel a termékekkel.

 

Webáruház: www.napfenykincse.hu 

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088488957360

Időpont: 
péntek, 2023, május 5 - 20:25

Állásajánlatok Kaposváron