Kellemes, kirándulóidő lesz a hétvégén Somogyban

Pénteken egy hidegfornt érkezdik, kezdetben lehetnek felhősebb tájaink, de délelőtt, nyugat felől lecsökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüt a nap. Csapadék nem várható.

A kora délutáni órákra, a keleti országrész felett is kitisztul az égbolt, délután már országszerte napsütéses idő válik jellemzővé.

 

Általában gyenge marad a légmozgás, bár a déli, kora délutáni órákban itt-ott, átmenetileg kissé felélénkülhet az ÉNY-i szél. Csapadék nem várható.  Hajnalban 4 és 13, délután 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton sok lesz felettünk a fátyolfelhő, így szűrt napsütésre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható, de hajnalban helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. A nyugatias szél többfelé élénk, az északi és az északkeleti tájakon erős lesz. Napközben 21-26 fokot mérhetünk.

Vasárnap erős, viharos széllel újabb hidegfront érkezik. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, futó zápor. A csúcsértékek 17 és 28 fok között alakulhatnak, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb, de délután a front hatására sokfelé jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős-napos időre van kilátás. Kisebb eső, gyenge zápor legfeljebb elszórtan északkeleten fordulhat elő. A délire, délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákban néhol talajmenti fagy előfordulhat, napközben pedig 12 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kedden helyenként előfordulhatnak futó záporok a többfelé szeles időben.

 

Állásajánlatok Kaposváron