Teherautó ütközött vonattal a Balatonnál, borult a vasúti közlekedés az északi parton

A Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó, Balatonfüredről 11:15-kor továbbindult Kék Hullám InterCityvel (19797) ütközött egy tehergépjármű Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében.

 

A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – várhatóan késő délutánig – szünetel a forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen, 1-2 órával nőhet az eljutási idő. Rövidebb szakaszon közlekedő és kimaradó járatokra is számítani lehet.

A Balaton északi partjáról Budapest felé

 Valamennyi vonat a Déli pályaudvar helyett csak Csajágig közlekedik. Csajágtól pótlóbusszal utazhatnak Lepsényig, ahonnan a Balaton déli partján közlekedő járatokkal utazhatnak tovább a főváros felé. Emiatt a dél-balatoni vonalon valamennyi vonat megáll Lepsényben és Szabadbattyánban, valamint helyjegy nélkül igénybe vehető a Lepsény és a Déli pályaudvar között.

Budapestről a Balaton északi partja felé

Az északi partra utazók a déli partra tartó járatokkal utazhatnak Lepsényig, ahonnan pótlóbusszal juthatnak el Csajágra. Csajágtól vonattal utazhatnak tovább a Balatonra. Emiatt a dél-balatoni vonalon valamennyi vonat megáll Lepsényben és Szabadbattyánban, valamint helyjegy nélkül igénybe vehető a Déli pályaudvar és Lepsény között.

Állásajánlatok Kaposváron