Kalandok kalásztól a kenyérig a Bőszénfai Szarvasfarmon

Időpont: 
2016/07/09 - 16:00
2016/07/08 - 09:00

 

Hagyományőrző programunk keretében vendégeink megnézhetik - a bátrabbak ki is próbálhatják - a teljes munkafolyamatot a búza aratásától a kenyérsütéséig.

Időpontok: 8-án 16h, 9-én 9 és 16h. A programra bejelentkezés szükséges 2016.07.05-ig: dani.tunde@ke.hu. Találkozó a Vadgazdálkodási Tájközpont éttermében (Bőszénfa, Malom u. 3.), ahonnan a program helyszínére Máj Péter hagyományőrző vezeti a látogatókat. A program első részében bemutatásra kerülnek az aratás során használt munkaeszközök: kézi kasza, kaszakő, sarló, kévekötő és a kuszagereblye. Ezt követően cséplésre kerül sor, kézi cséphadaróval, majd a termény szelelőrostára kerül. A tisztított szemet 500 éves kézi köves malommal lisztté őröljük. A program harmadik részében a kenyérsütés titkaiba avatjuk be az érdeklődőket. Részt vehetnek a kovászolás, dagasztás, virgölés, kelesztés és a kenyérsütés munkafolyamataiban. Az elkészített kenyérféleségeket természetesen meg is kóstoljuk (langalló, faszénparázson sült kenyér, grillezett húsok, friss zöldségek).A program időtartama: kb. 2 óra, ára étkezéssel együtt 1500 Ft/felnőtt, 900 Ft/gyermek.A programon résztvevő vendégeink számára a Vadaspark ingyenesen látogatható.Információ: dani.tunde@ke.hu, 20/9776-289.

Állásajánlatok Kaposváron