A Deseda és a Malom-tó a legszebb magyarországi tavak között

Magyarország bővelkedik természeti szépségekben. A csodás helyek közé tartoznak a meseszép tavak, festői víztározók és kristályvízű bányatavak is. Az Impress magazin összeszedte a legszebb, de kevésbé ismert tavakat Magyarországon. Ezek között szerepel a Deseda és a Malom-tó is.

 

A Desedáról a következőket írják a magazin weboldalán.

A Desedai-parkerdőt a tó északi részén alakították ki parkolókkal, játszóterekkel és tanösvényekkel. A parkerdő arborétuma félszigetként nyúlik be északi irányból a tóba. Egy száz méteres fahíd vezet be a félszigetre az arborétumhoz.

A Városligeti Malom- tó szintén gyönyörű és hangulatos. A közepén lévő kis szigeten egy mezítlábas illatösvény is található.

 

A Deseda mellett ezeket a belföldi tavakat választotta be a magazin a leszebb kevéssé ismert tavak listájába: Hársas tó – az Őrségi Nemzeti Park területén, Borostyán tó, Arlói tó, ami olyan, mint a Gyilkos-tó, a Nagyteveli víztározó, a Tarcali bányató – a magyar „Kék lagúna”, a Tatai Öreg-tó – ahol a vadludak tízezrei telelnek, a Vadása tó – az Őrség gyöngyszeme, a Szelidi tó,  a Gebarti tó illetve a Rudabányai bányató, amely Magyarország legmélyebb tava.

Forrás: Impressmagazin.hu

 

Facebookos játékaink szabályzata