Ilyen volt a Szilveszter Kaposváron 2017-ben

A szilveszteri mulatozás helyszínének kiválasztása mindig nagy kérdés. Hová menj? Puccos bálba, barátokhoz, szállodába netán a Kossuth térre?

Mi legyen a gyerekkel, mennyi pénzt áldozz a bulira, egyáltalán elmenj-e valamerre, vagy csak hallgasd otthon a durrogtatást egész éjszaka.  Akárhogy is döntöttetek Kaposváron rengetegen célozták meg a belvárost és vegyültek el az ünneplő tömegben az év utolsó napján.

Sokan választották belváros közeli éttermeket is, ahol discoval vagy élőzenével várták a vendégeket. Itt 9-10 ezer forint körüli összegekért lehetett belépőhöz jutni. Információink szerint ezek a helyek többnyire teltházzal működtek szilveszter éjszaka, és nyilván az a réteg szórakozott ilyen körülmények között, aki megengedhette magának anyagilag, mivel ha az alkoholfogyasztást is hozzászámítjuk több tízezerbe is kerülhetett két főnek a mulatozás.

Aki nem akart ennyit áldozni a szilveszterezésre a Copia majd a Zanzibár zenéjére szórakozhatott a Kossuth téren. A régi rockslágereket játszó Copiára még nem voltak túl sokan kíváncsiak, pár százan jöttek mentek a téren, de a tizenegy órakor kezdő Zanzibárra már elkezdett áramlani a nép, és az éjfél előtti polgármesteri köszöntőre már dugig telt a belváros. Bár a legtöbben valószínűleg leginkább a tűzijátékot szerette volna látni.

 Nagyon sok gyereket hoztak le a szüleik, és szórakozóhelyekről is többen kijöttek, hogy együtt ünnepeljék az új évet. Ami viszont határozottan pozitív, hogy úgy tűnt a tömeg a kulturáltan szórakozott, én gyakorlatilag nem hallottam petárdát durranni, és kirívóan agresszív részeg hőzöngőkkel sem találkoztam. (Bár lehet, hogy csak szerencsém volt….) Egyébként a családbarát szilveszter talán a látványos rendfenntartói jelenlétnek is köszönhető, mivel szép számmal akadtak egyenruhások is, akik vigyázó szemeiket a tömegen tartották.

Viszont a tűzijátékokat szinte megállás nélkül lődözték a város különböző pontjairól attól kezdve, ahogy besötétedett. Reméljük nem sok kutya oldott kereket a hangos durrogtatás miatt…

A Zanzibár koncerten egyébként nagyon jó volt a hangulat a zenekar ezúttal is odatette magát a több ezres közönség nagy örömére, és a tűzijáték is lenyűgöző volt, valósággal szikrázott az éjszakai égbolt.

Még hajnalban is sokan voltak az utcákon. Amikor hazafelé bandukoltam, az egyik járókelő meg is jegyezte, hogy milyen jó, hogy ilyen  nagy élet van ilyenkor is a városban. A nyüzsgés valószínűleg az enyhe és csapadékmentes időjárásnak is köszönhető, mert a korábbi zimankós szilvesztereken korántsem kóboroltak ennyien a városban.  

Összeségében nekem úgy tűnt, hogy ez egy viszonylag békés, kellemes, baráti hangulatú szilveszter volt gyönyörű tűzijátékkal és egy szuper koncerttel.  Reméljük lesz még sok ilyenben részünk! Bár csendben hozzáteszem, hogy biztosan sokan örülnének egy olyan szilveszteri bulinak, ahol nem kell  9-10.000 forintot kifizetni a belépőért, és mondjuk vacsora nélkül, de hasonló körülmények között lehetne bulizni, mint például egy étteremben.

 

Mindenkinek nagyon boldog új évet!

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata