Nyári táborok Kaposváron 2018.

 

 

 

Nyári napközi a Meistro Lovastanyán

egy hétre (hétfőtől péntekig) 20.000,-Ft/fő,

Napközi: Június 18-tól augusztus 17-ig

Az előző évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy idén is vidám, jókedvű, a lovakat, az állatokat nagyon szerető táborlakók találkoznának, új barátságok köttetnének. 10 hektáros területünkön a lovarda mellett állatsimogató, horgásztó, röplabdapálya és egyéb sportolási lehetőség is biztosított. A lovas elméletet oktatótermünkben tartjuk, a gyerekek különböző nyergekkel, kantár fajtákkal, egyéb tartozékokkal, valamint lovardai ismeretekkel bővíthetik tudásukat. 

Kézműves foglalkozásokon szalvéta- és, fonaltechnikával dísztárgyakat készítenek, sógyurmából figurákat, gyöngyből szerencsefát, álomfogót és sok más dolgot készítenek. Népi játékaink is bővültek az ostrozás, a patkódobás, rongylabda, dárda és dobócsillag hajításon kívül még sokk mással. 

Persze a lényeg a napi kétszeri lovaglás. Futószáron, négyszögben, és nagypályán eső esetén fedelesünk biztosítja, hogy a napi lovaglás ne maradjon ki. Csapatépítés szempontjából ügyességi versenyt tartunk, kiprobálhatják a bátrabbak a szőrén való lovaglást. Péntekenként minden lovast tudásának megfelelő túrára viszünk délelőtt.

  Lovas napközi minden héten hétfőtől péntekig összesen:20.000 Ft/fő

Akik nem tudják megoldani az egy hetet az megjelenhet a lovas napköziben egy-egy napra is a péntek kivételével 4.000,-Ft/fő/nap.

Napirend:

Gyülekező 7.30-8.00-ig

Délelőtti lovaglás, istálló rendezés, lovak gondozása majd elméleti oktatás.

Délben ebéd – kétféle menüből lehet választani

Délután kézimunka foglalkozás, közös szabad program, majd ismét lovak körüli feladatok és lovaglás.

Távozás 16.00-16.30 óra között.

 

Körmönfont tábor Szenna

Idén is várunk minden 7-12 éves gyerekeket nyári napközis táborunkba. Az öt napos táborban a Szennai Skanzen egyedi lehetőségeit kihasználva tartalmas és szórakoztató időtöltést kínálunk. A programokat naponta 8.00-tól 16.00-ig tartjuk.

A gyerekek öt napon át ismerkedhetnek az egykori Zselicségben és Belső-Somogyban élő paraszti társadalom múltjával. Táborlakóink belekóstolhatnak a régi paraszti gazdálkodásba, kipróbálhatják a házkörüli munkákat, együtt csinálunk szénát, sikáljuk a pitvart, fonjuk a kerítést, köpüljük a vajat.

A tábori mindennapok része lesz a népzene, néptánc, népmese és a kézműves hagyományok felelevenítése.

2018-ban az alábbi időpontokban várjuk a gyerekeket:

2018. július 30-augusztus 3.

Részvételi díj: 15.000 Ft/fő (tartalmazza az ebédet)

A gyermekeket a táborban naponta 8.00-16.00 óra között várjuk.

Bővebb információ és jelentkezés:

email: szennai.skanzen@gmail.com

Tel: +36 20 365 40 70

 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata