A 6 legjobb kiülős hely Kaposvár (bel)városában

Itt a tavasz, és már biztosan sokan vágytak már arra, hogy elkortyoljanak egy jó kávét a napsütésben valamelyik teraszon. Nézzük a legnépszerűbbeket!

1. Kapos Kávézó - tagadhatatlanul Kaposvár egyik legnépszerűbb terasza, köszönhetően központi fekvésének, családok és idősebbek kedvelt helye, ezért nem igazán célszerű és ildomos itt megalapozni a bulit, pláne ha az alapozás nagy mennyiségű alkohol elfogyasztásával jár. A teraszról kellemesen el lehet nézelődni, ugyanis szinte minden asztalról látható a Kossuth téren átmenő forgalom. Lehet itt enni, inni, a pincérek kedvesek az árak tűrhetőek, és meglehetősen sok ülőhely közül lehet választani, akár árnyékosat, akár napsütéseset szeretnénk. 

2. A Sor -  a Sor (rossznyelvek szerint a Halálsor)- azaz a Noszlopy utca kávézók és kocsmák kis gyűjteménye, amely hétvégén este meglehetősen nagy forgalmat bonyolít, kivéve azokon a nyári estéken amikor a kaposváriak elhagyják hőn szeretett városukat és elmennek a Balatonra. Itt aztán van minden, a Centrál Kávézóban még este 11-kor is sütizhetünk, az Istanbul Espressoban, Könyvtár Presszóban, Popeyeben mindig jólesik egy korsó sör, Rotonda Cafféban pedig nagyon finom a csirkés szendvics és legendák szólnak a tonhalasról, szemben pedig a Hangár Music Pub terasza. Ezeknek az egységeknek persze megvan a maga közönsége, és gyakran láthatunk illuminált állapotú egyéneket, mivel sokan itt döntik magukba a hétvégi szeszesital adagjukat, és egy-egy zsúfoltabb estén elég nehézkes ülőhelyet találni, ezért érdemes előre foglalni.

3. Volga - a Volga egy nagyon hangulatos bár, és a környezete meglehetősen szocreál, maga a hely azonban modern és tetszetős dizájnnal rendelkezik, a közönsége elég vegyes idősebbek és fiatalok is látogatják az intézményt. A hely pozitívuma, hogy a belső tér berendezése és kinézete átgondolt és ízléses, és néha még egy-egy akusztikus koncertet is meghallgathatnak itt a zenekedvelők.

4. Fröccsterasz - az egyik leghangulatosabb beülős hely, a Berzsenyi park szélén, de sajnos a nyitva tartása meglehetősen rendszertelen, ezért nem árt érdeklődni, hogy nyitva van-e a hely, akkor amikor menni szeretnénk. A Fröccsterasz mellett közvetlenül ott a Park Garden, ahol nem csupán iszogatni lehet, hanem a szülők nagy örömére játszótér, ugráló és pénzbedobós kisautók várják a gyerkőcöket. Míg a szülők ücsörögnek és fogyasztanak, addig a lurkók kitombolhatják magukat a játszótéren.

5. A Corso, a Corner és a La Pergola terasza hasonló műfajt képvisel, hiszen mindegyik egy-egy kellemes étteremhez tartozik a belvárosban, ennek megfelelően persze lehet enni is ezeken a terszokon, ám az hogy mennyire néznek ránk ferde szemmel ha csupán iszogatni szeretnénk és eszegetni nem, az eltérő lehet. A La Pergolához egyébként tartozik egy belső terasz is, ami hangulatos ugyan, de általában elég csöndes tekintve, hogy a vendégház szobái a belső udvarra néznek.

 

6. A Stühmer terasza is nagyon kellemes, központi fekvése és tetszetős berendezése vonzerőt jelent mindegyik korosztály számára.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata