A Csiky Gergely Színház 2015/16 - os évadra tervezett bemutatói

A Csiky Gergely Színház 2015/16 - os évadra tervezett bemutatói

NAGYSZÍNPAD

Neil Simon: Mezítláb a parkban
Rendező: Kelemen József
Főbb szerepekben: Hüse Csaba, Tenki Dalma e.h., Takács Katalin, Gyuricza István…
Bemutató: 2015. szeptember
Neil Simon pompás vígjátékát egykor Oscar-díjas világhírességek vitték sikerre, köztük Robert Redford és Jane Fonda. Ez a feladat most a kaposvári hírességekre vár: a karótnyelt ügyvédet Hüse Csaba, sugárzóan szép és varázslatosan zűrzavaros feleségét az egyetemista Tenki Dalma, a folyton aggodalmaskodó mamát Takács Katalin, a neki (is) udvarló szomszédot Gyuricza István játssza.

Tim Rice – Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár
Rendező: Bozsik Yvette
Főbb szerepekben: Tompos Kátya / Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János, György-Rózsa Sándor, Vati Tamás…, valamint a Kaposvári Egyetem harmadéves színészosztálya (osztályfőnök: Uray Péter)
Bemutató: 2015. november
A bibliai történetet ismerjük, Webber világhírű musicaljét szintén – a Bál a Savoyban sikertörténete óta a Kossuth-díjas rendezőt, Bozsik Yvette-t is megismerhette a kaposvári közönség. Biztosak lehetünk abban, hogy izgalmas, bátor, személyes hangú, igazi „kaposvári” előadás születik majd, melyben Mária Magdolna szerepében két gyönyörű (és gyönyörű hangú) színésznő lép felváltva színpadra: Tompos Kátya és Nyári Szilvia.

Lehár Ferenc: Luxemburg grófja
Rendező: Somogyi Szilárd
Főbb szerepekben: Nyári Oszkár, Hüse Csaba, Nyári Szilvia, Marofka Mátyás, Szvetnyik Kata…
Bemutató: 2016. január
(A Fővárosi Operettszínházzal közös produkció)
Grófok és hercegek, grófnők és színésznők, házasságok és válások, szerelem szerelem hátán… romantikus és mulatságos helyzetek, ez mind kell egy sikeres operetthez – de nem elég. Mert a lényeg mégiscsak a muzsika. És a Luxemburg grófjában az is adott: Lehár Ferenc pompás zenéje garantálja, hogy a két évtizeddel ezelőtti kaposvári siker megismétlődik.

Gabriel Gárcia Marquez – Schwajda György: Száz év magány
Rendező: Horváth Csaba
Főbb szerepekben: Takács Katalin, Kovács Zsolt, Gyuricza István, Kelemen József, Sarkadi Kiss János, Mészáros Sára…
Bemutató: 2016. március
A huszadik század kultikus regénye, káprázatos története színpadon! Schwajda György remek átirata egy család, egy nép, az egész emberiség fájdalmasan mulatságos, szerteágazóan gazdag, balladai sűrűségű himnusza karddal és távcsővel kalandozó férfiakról és földszagú, bölcs asszonyokról, életről és halálról. A megmaradás támaszát, a mindent tudó földanyát, Ursulát Takács Katalin játssza.

Beaumarchais: Figaro házassága
Rendező: Zakariás Zalán
Főbb szerepekben: Fándly Csaba, Varga Zsuzsa, Szvetnyik Kata, Hüse Csaba, Hunyadkürti György, Német Mónika…
Bemutató: 2016. április
A Figaro házassága, avagy Egy bolond nap egyrészt remek kor- és jellemrajz, de bravúros cselvígjáték is. Kiáltvány a francia forradalom előtt, miközben a szerelem forradalmát hirdeti. A szerelemét - ami boldogítóbb, mint a politikai jelszavak, de néha kíméletlenebb, mint a guillotine. Egy tinédzser epekedő szerelmét az úrnője iránt, a megunt úrnő szerelmét a férje iránt, a férj vágyakozását minden fellebbenő szoknya után…


STÚDIÓ

Conor McPherson: A gát
Rendező: Bérczes László
Szereplők: Mészáros Sára, Szarvas József, Sarkadi Kiss János, Kalmár Tamás, Váncsa Gábor
Bemutató: 2015. október
(A budapesti Nemzeti Színházzal közös produkció)
Vidéki ír kocsma, négy férfi és egy nő, ülnek, iszogatnak, beszélgetnek. És észrevétlen belecsúsznak egy olyan hangulatba, amiben mindenkiből kiszakad egy-egy furcsa és titokzatos történet, és maguk sem veszik észre, de életük egy fontos estéjét töltik itt együtt, amikor mindenkiről kiderül, mennyire vágyja a szeretetet, és közben az is kiderül, talán maguk sem hitték volna, de képesek is ezt a szeretetet nyújtani a másiknak. Talán mert egy kíváncsi, szép, szabad és törtszívű nő lépett közéjük néhány órára…

Lutz Hübner: Becsületbeli ügy
Rendező: Fándly Csaba
Szereplők: Mohácsi Norbert, Szvetnyik Kata, Kelemen József, Érsek-Obádovics Mercédesz, Váncsa Gábor
Bemutató: 2015. november
(Tantermi előadás)
Két srác és két lány. Beülnek az autóba, irány Köln, egy laza kirándulás, a szokásos: kóla, mozi, lődörgés, egy-két csók, esetleg több is, aztán vissza, haza, holnap suli. Ez a terv – aztán minden másként lesz. Például előkerül egy kés, és valaki meghal. Mondani könnyű: nyitottság, elfogadás, tolerancia, multikulti… De mindezt betartani, főleg ha az ember törökként próbál otthon lenni Nyugat-Európában… Fándly Csaba első rendezése a lényegre kérdez: hogyan is kéne együttélni?

GYERMEK- és IFJÚSÁGI ELŐADÁSOK (nagyszínpad)

Fazekas Mihály – Schwajda György: Lúdas Matyi
Rendező: Funtek Frigyes
Főbb szerepekben: Lecső Péter, Csonka Ibolya, valamint a Kaposvári Egyetem másodéves színészosztálya (osztályfőnök: Eperjes Károly és Spindler Béla)
Bemutató: 2016. március
Felismerjük majd Fazekas Mihály legendás történetét, itt is „háromszor veri vissza Matyi…”, ám Schwajda György a libák szemszögéből írta meg a cselekményt. Itt minden és mindenki "libából" van, ők változnak néha emberré, amikor a történet ezt megköveteli. A főliba - Galibának hívják - a cselekmény mozgatója, aki számos fordulattal és még több humorral irányítja a mesét, mely kicsiknek is, szüleiknek is mulatságul szolgál.

TAVASZI ELŐBEMUTATÓK GYEREKEKNEK

Bagossy László: A sötétben látó tündér
Rendező: Váradi R. Szabolcs
Játssza: Csonka Ibolya
Bemutató: 2015. május
„Most elmondom, hogyan születnek a tündérek. A tündérek úgy születnek, hogy minden hetvenhetedik esztendőben, tavaszi reggelen, mikor az erdők alján illatozik a medvehagyma, a szerelmes tündérfiúk meg a szerelmes tündérlányok kirepülnek a tisztásokra, átkarolják egymást és csókolózni kezdenek szépen. Na, erre aztán minden hetvenhetedik esztendőben gyönyörű szappanbuborékok szoktak hullani az égből - ezekben a szappanbuborékokban érkeznek a világra a tündérgyerekek...” Tündérmese kicsiknek és kicsit nagyobbaknak, szóval mindenkinek.

Grimm – Török Tamás: Jancsi és Juliska
Rendező: Török Tamás
Szereplők: Mohácsi Norbert, Érsek-Obádovics Mercédesz, Szvetnyik Kata, Orlik István
Bemutató: 2015. május
A Grimm-testvérek közismert meséjét a rendező, Török Tamás írta át – de a lényeg, az izgalmas történet a testvérpárról megmaradt. Megmaradt a mézeskalácsház, az álságos boszorka, aki ketrecbe zárja és hizlalja a testvéreket… És megmaradt a boldog vég, hogy az izgatott gyerekek és szüleik nyugodt szívvel térjenek haza a játékos és szórakoztató színházi előadás után.

TOVÁBBRA IS MŰSORON

William Nicholson: Árnyország
Shakespeare – Winfield – Long – Singer: S.Ö.R.
Székely Csaba: Bányavakság
Bohumil Hrabal: Szigorúan ellenőrzött vonatok
Gareth Armstrong: Shylock

Tracy Letts: Augusztus Oklahomában

Tolcsvay László-Müller Péter Sziámi: Vörös és fekete

Állásajánlatok Kaposváron