Közérdekű

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

  - Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Egy ideig nem lesznek új jogosítványok - szünetel a vizsgáztatás

2021. március 8-tól határozatlan ideig felfüggesztik a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit.

Mutatjuk mi lesz nyitva hétfőtől, hogyan lehet majd sportolni, hol kell maszkot viselni

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyult az eddigieknél. Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az életet.

A bölcsődéket nem zárják be, nőnapon nyitva lesznek a virágboltok

 - Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.

Addig halasztják a második oltás beadását amíg lehet

 

Minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech és az AstraZeneca vakcinája esetében a második oltás időpontja - közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Orbán Viktor: a járványmatematikusok szerint a járvány legdurvább két hete jön

Az egész eddigi koronavírus-járvány legnehezebb két hete előtt áll az ország - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban mindenkit arra kért, regisztráljon a koronavírus elleni oltásra és oltassa be magát.

Március 15-ig meghosszabbították a korlátozásokat

    A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Orbán Viktor bejelentett egy várható könnyítést

A miniszterelnök szerint könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de az idősotthonokban lakók látogatásának kérdését meg fogják fontolni - Orbán Viktor erről járványügyi konzultációjának szerdai, második fordulója után, a Facebookra feltett videójában beszélt.

Március 1-től változik a buszok menetrendje, az utasok igényei szerint alakították át

A március 1-től életbe lépő változtatások során a legfontosabb szempont az volt, hogy a munkába és iskolába, valamint az onnan haza igyekvőket teljes mértékben kiszolgáljuk, és  könnyebben lehessen eljutni a boltokba, a bevásárlóközpontokba és az egészségügyi intézményekbe – mondta Turnai Károly a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.

90 napra meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Megszavazta az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, felhatalmazva ezzel a kormányt a veszélyhelyzetben alkotott rendeletei hatályának meghosszabbítására.

Oldalak

Facebookos játékaink szabályzata