Beatmisével ünneplik Siófok legszebb panorámájú kápolnáját

Időpont: 
2019/07/21 - 18:00

Egészen egyedülálló a Balaton térségében a tóparton fekvő Szent István király-kápolna Siófok-Sóstón. Az útról szinte nem is lehet észrevenni a magas kőfallal határolt kápolnát, a kapun belépve viszont a magyar tenger látványa tárul a szemünk elé.

A Szent István király-kápolnát, amely a Balatonszabadi Egyházközséghez tartozik, 1938-ban építették. A hívő nyaralótulajdonosoknak létesült kistemplomban jelenleg tavasztól őszig folyamatosan miséznek, az utóbbi időben pedig esküvőket, keresztelőket, ifjúsági találkozókat rendeznek.

A Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány kezdeményezésére 4,5 millió forintból 140 m2  térkövet helyeztek le és 43 db új padot készíttettek a kápolnai féltető alá. A kivitelezési munkához az alapítvány és a plébánia 1-1 millió forintot biztosított, Siófok Város Önkormányzata pedig vállalta a költségek fennmaradó összegét.

 

A világ első beatmiséjének szerzője, Szilas Imre is közreműködik a vasárnapi misén

Szilas Imre 1967-ben, 16 évesen szerezte Húsvéti beatmiséjét, mellyel Magyarországon műfajt teremtett. A bemutató akkor Abonyban volt, később Pécelen, majd egy év múlva, húsvétvasárnap a budavári Mátyás-templomban is megszólalt Szilas zenekarával, a Zenith-tel az első beatmise. 

Később valóságos mozgalommá vált a gitáros Isten-dicséret, de az állam nem nézte jó szemmel az újdonságot. Szilas Imre a 70-es években az USA-ban telepedett le. 

 

A Szabadifürdő és Sóstóért Alapítvány által szervezett vasárnapi misére és piknikre mindenkit szeretettel várunk

A biztonság kedvéért mindenki hozzon magával ülőalkalmatosságot, esetleg plédet! A kápolna környékén viszonylag kevés a parkolóhely, ezért javasoljuk, hogy gépkocsival a Vasúti utcában, az ABC mögötti nagy parkolóban parkoljanak! A vasúti peronon Budapest irányába végigsétálva lehet gyorsan elérni a kápolnát.

 

Facebookos játékaink szabályzata