Vörös Ádám kiállítása a Csikyben

Időpont: 
2015/03/27 - 18:00

Március 27-én egy újabb tehetséges kaposvári fiatal alkotásaiból nyílt kiállítás  a második emeleti télikertben a Csiky Gergely Színházban.


Az Új SZÍNek sorozat keretében ezúttal Időnként... címmel Vörös Ádám művésztanár munkáit láthatják az érdeklődők.
Galéria: http://kaposvariprogramok.hu/vorosadam

Vörös Ádám első nagyobb lélegzetű kiállítása nyílt meg a Csiky Gergely Színházban. Vörös Ádám művészcsaládból származik édesapja és édesanyja is művészember. A festő alkalmazott grafikával kezdte pályafutását, majd ezek után fordult az egyéb alkotói technikák felé. Géger Melinda a megnyitón elmondta, hogy a fiatal művész felületekkel dolgozik,művein hol finom hol erős gesztusok köszönnek vissza. Vörös Ádám folyamatosan alkot, kísérletezik és keresi az egyensúlyt az apai és az anyai hatás között, és ezzel a művészi munkával saját maga megismerését kezdte el.

Vörös Ádámot az alkotó folyamatról kérdeztük:

A képek címei és persze a témái is az életből jönnek. A fekete fehér képek tussal készültek, ezekből egy sorozat készül tehát egy folyamatot ábrázoltam. Az a lényege, hogy egyes dolgokat hasonló stílusban vetek papírra, tehát ezeket előre megtervezem. Igazából az engem érő hatásokból merítek ihletet.

Én úgy dolgozom, hogy először mindig felvázolom magamnak a témát, és ezt próbálom részben követni, de ha úgy látom, hogy jobb lenne másképpen akkor közben alakul.

A színeseket már magamban előre látom, hogy hol milyen színeket, formákat akarok alkalmazni. Végül is amikor dolgozom én fele részben szívvel fele részben ésszel dolgozom, de ha akarom akkor lehet csak ésszel is, de ha valami mélyen megérint, akkor belemehet az érzelem is.

Facebookos játékaink szabályzata