Tovább fejlesztik a Desedát

A tó környékét érintő beruházások fontos lépések afelé, hogy még európaibb körülményeket teremtsünk Kaposváron – mondta köszöntőjében Szita Károly a szombati desedai pikniken. 

 

Az elmúlt években nagyon sok fejlesztés történ a Deseda tónál, megújult a Fekete István Látogatóközpont, a tóhoz vezető, illetve a tó körüli kerékpárút, a füredi oldalon épült egy kilátó és játszótér (galéria itt: https://kaposvariprogramok.hu/node/5274), a strandot és a büfésort felújították. Építettek egy 14 km hosszú ökoturisztikai gyalogutat is, illetve a Sefag beruházásában készült egy erdei lombkoronasétány és madármegfigyelő. 

A Deseda turisztikai kínálata a kemping újjáépítésével lesz teljes, a több milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nem csupán látnivalók lesznek a tó környékén, hanem minőségi szálláshely is. Ezáltal a kaposváriak közkedvelt tava a szabadidő eltöltésére alkalmas, teljes értékű jóléti pihenőhellyé válik majd.

A tó megközelíthetőségét jelentősen javítja majd, hogy Füreden a Szőlőhegyi út még idén aszfaltburkolatot kap. A munkálatok már most is folynak.

 

További galériák a Desedáról:

http://kaposvariprogramok.hu/vasarnapdesi

https://kaposvariprogramok.hu/arboretum2017

http://kaposvariprogramok.hu/desiosz

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata