Erőművek éjszakája Kaposváron

Időpont: 
2019/10/11 - 14:00

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csatlakozó partnereivel együttműködve 2019. október 11-én első alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakája programját.

2019. október 11-én 14 és 22 óra között országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve látogatóközpont nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A MEKH és a csatlakozó erőművek által szervezett Erőművek Éjszkáján a látogatókat szakértő „idegenvezetők” kísérik végig az egyes helyszíneken, akik közérthetően és élményszerűen mutatják be az erőművek, valamint a fűtőművek működését, az energiatermelés technológiai hátterét.

 

A program célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a villamos energia és a távhő előállításának műszaki hátterével, érdekességeivel, az alapvető műszaki folyamatokkal és berendezésekkel. Az esemény ugyanakkor találkozási pont lehet az energiatermelés mint szakma iránt érdeklődő pályakezdő szakemberek és a leendő munkáltatók között.

Ha szeretnél bejutni egy erőműbe vagy belülről megnézni egy fűtőművet; ha kíváncsi vagy, mit tud egy gázturbina vagy hogyan működik egy gőzturbina; ha nem láttál még segédgőzkazánt, és soha nem jártál erőművi vezénylőteremben; ha érdekel, miből lesz az elektromos áram, és hogy állítják elő a távhőt, akkor 2019. október 11-én Téged is várunk az Erőművek Éjszakáján.

Regisztráció: https://eromuvekejszakaja.hu/kaposvari-gazmotoros-eromu/

 

HASZNOS

 

 

JÓ TUDNI

ILYEN LETT AZ ÚJ LOMBKORONA TANÖSVÉNY A DESEDÁN

INNEN RENDELHETTEK MENÜBEN EBÉDET KAPOSVÁRON

Facebookos játékaink szabályzata