A Balaton közepén zárult le a 2018/2019-es év gasztropiknik sorozata
Sikeres három évszakot tudhat maga mögött a Balatoni KÖR egyesület: a rendhagyóan nem a nyári szezonra koncentráló Gasztropiknik rendezvénysorozat 6 állomáson mutatta be, hogy nemcsak a legmelegebb hónapokban érdemes ellátogatni a magyar tengerhez. A záró esemény helyszíne rendhagyó módon a Balaton közepe volt, ahol a kedves vendégek nem csak a termelőkkel, hanem Luszival, a Balaton első egész évben működő hajójáratával is megismerkedhettek.
A gasztropiknikről:
A télen-nyáron nyitva tartó Balatont promótáló Balatoni KÖR Egyesület 2018 őszén hívta életre az öt állomást bejáró Gasztropiknik elnevezésű rendezvénysorozatát. Az eddigi helyszínek: Sümeg, Balatonlelle, Badacsony, Balatonfüred és Köveskál után május 10-én a szántódi révből induló kompon fejezték be be az eseménysorozatot.
A Balatoni KÖR tagjai olyan minőségi szolgáltatást kínáló vendéglátósok – éttermesek, borászatok, cukrászdák, pálinkafőzők, szállásadók – akik a szezonalitás helyett az egész éves nyitvatartás mellett tették le voksukat. A gasztropiknik rendezvénysorozat időpontjait az eddig leginkább fókuszban lévő nyár helyett a szervezők szándékosan az őszi-téli-tavaszi napokra időzítették. Az esemény keretén belül a közönségnek lehetősége volt megismerkedni a tagok által kínált ételekkel-italokkal, kiegészülve kézművesekkel, gyerekeknek szóló játékokkal, mindezt élőzene kíséretében.
A gasztropiknikkel kapcsolatosan Tóth Balázs (BL Yachtklub) ötletgazda, a Balatoni KÖR alelnöke elmondta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikeres a GasztroPiknik sorozat. A sok éves munka végre meghozta gyümölcsét: egyre hosszabbodik a balatoni szezon, és egyre több vendéglátóhely dönt úgy, hogy leszámol a szezonalitással és egész évben nyitott kapukkal várja a vendégeket, amelynek gazdaságélénkítő hatását a vállalkozókon kívül az önkormányzatok is egyre inkább megérzik.”
A rendezvénysorozat sikerességét bizonyítja, hogy a 2019-2020-as őszi-tavaszi időszakra meghirdetett dátumok már most elérhetők:
szeptember 28. - Sümeg
november 30. - Badacsony
december 7. – Balatonlelle
január 25. – Zamárdi
február 29. - Balatonfüred
március 21. – Köveskál
május 15. – Komp
Kóstold körbe kiadvány
A Balatoni KÖR megalapulásának egyik fő gondolatisága szerint a tagok egymást is előszeretettel ajánlják vendégeiknek, mint olyan minőségi szolgáltatókat, ahol csalódásmentesen lehet élvezni a magyar turizmusban rejlő lehetőségeket. A tagokról való tájékozódást a kezdetek óta segíti a Kóstold körbe elnevezésű kiadvány, amely 2018 nyár elején térkép formájában került a vendéglátóhelyekre, illetve jelent meg az újságárusoknál a Magyar Konyha gondozásában.
Az idén már 51 helyet tartalmazó kiadvány legfrissebb kiadását a Gasztropiknik utolsó állomásán, a kompon mutatták be a Balatoni KÖR tagjai. A kiadvány elérhető a tagoknál, valamint hamarosan országszerte is megtalálható lesz a fontosabb vendéglátó egységeknél.