Helyi termék nap az egyetemen és a Kaposvári Nagypiacon
A Helyi Termék Nap-Somogy elnevezésű kezdeményezés 2015. decembere óta működik Somogy megyében.
A program lényege, hogy megjelenési lehetőséget ad a megyében élő, tevékenykedő élelmiszer előállító kistermelőknek, őstermelőknek és kézműveseknek.
Az eseményeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatósága, a Kaposvári Egyetem és a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter szervezi közösen. A kiválasztott helyszínen, előzetes meghirdetés után Helyi Termék Napot szerveznek, melyre megyei, a szervezők által ismert élelmiszer kistermelőket, kézműveseket hívnak meg. Az eseményen termelők és kézművesek értékesíthetik a termékeiket, mialatt opcionálisan szakmai előadások zajlanak a Nap koncepciójához kapcsolódó témákban, meghívott előadókkal.
Egy-egy eseményre nagyobb megyei élelmiszeripari cégek is kilátogatnak megjelenési, de nem értékesítési céllal.
A cél, hogy a résztvevők piaci megjelenését segítsék és széles körben megismertessék a helyi termékeket Somogyban is.