Ingyenesen utazhatnak a diákok Kajlával júliusban

A tanévzárón minden gyerek kapott Kajla útlevelet, amivel ingyen utazhatnak júliusban.

 

 A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére idén júniusban nagyszabású országos kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat. A gyermekek a kampány segítségével  Kajlát, a kíváncsi magyar vizslakölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit. 

 

A MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára július hónapban ingyenes utazást biztosít, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el Kajla nyomában. 

 

A kezdeményezéshez a Magyar Posta is csatlakozott, a kampány részeként díjmentes képeslapküldést tesz lehetővé júliusban és augusztusban. 

A kampány főszereplője Kajla, a kíváncsi magyar vizsla kölyök. Kajla gazdája egy család, akik sokat utaznak és kirándulnak, és a kiskutyát is mindig magukkal viszik.Kajla keresése közben játékos módon ismerhetik meg az iskolás gyerekek Magyarország egyedülálló természeti csodáit és épített örökségét.

Az utazásra ösztönző kampány keretében a gyermekek összesen 41 nagyszerű helyet fedezhetnek fel Kajlával, miközben folyamatosan bővül a tudásuk az országról.

 

A kampány az úgynevezett Kajla útlevélre épül, amellyel a gyermekek megyénként két-két fontos turisztikai célpontot kereshetnek fel a szüleikkel. Az útlevelek minden magyar alsó tagozatos iskoláshoz eljutnak a tanév végén a bizonyítványosztással egy időben. Ebbe a pecsétgyűjtő füzetbe gyűjthetik a gyerekek a bélyegzőket több száz magyarországi látnivalónál. Ez lesz a saját turisztikai „okmányuk”, melyet kreatív módon saját kezűleg tudnak személyre szabni. Nyár végén, az új tanév kezdetével az osztályok közösen értékelhetik a kitöltött útleveleket, kiválaszthatják a legszebbeket, legkreatívabbakat, és az MTÜ jóvoltából a tanítók díjazzák is majd a legjobban kidolgozott füzeteket.  Fontos kiemelni, hogy nem a pecsétek száma lesz a zsűrizési szempont, hanem a gondosság, alaposság és szép kidolgozottság.

Az útlevél mellett egy ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás is segíti a gyermekeket, ezen keresztül minden megyében két-két, Budapesten pedig három nevezetességet ismerhetnek meg játék közben. Természetesen maga a játék kizárólag szülői regisztrációval kezdhető meg. 

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéséhez több partner is csatlakozott, a résztvevők kedvezményekkel, szakmai segítséggel és ingyenes ajánlatokkal segítik a gyermekeket és családjaikat a nyári felfedezésben.

Facebookos játékaink szabályzata