A Zichy kézműves programjai a Ripplfeszten

Időpont: 
2019/05/30 - 14:00
2019/05/31 - 10:00
2019/06/01 - 10:00

Május 30-án 14–18 óráig, május 31-én és június 1-én 10–12 és 13–18 óráig a sétálóutca különböző pontjain.

A szakgimnázium tanulói és tanárai Kaposvár főutcáján interaktív művészeti eseményeket hoznak létre, amelyekben a fesztivál közönsége is szervesen részt vesz.

 

Mozgó-képes játékok az Európa park előtti területen

A látogatók és az alkotni vágyók olyan ősanimációs játékok készítésével ismerkedhetnek meg, mint a taumatróp (kis varázskorong) és a fenakisztiszkóp (nagy varázskorong), és belekóstolhatnak egy animációs produkció elkészítésébe is.

 

Kézműves fotográfia és mininyomda a Rippl-Rónai Múzeum kapubejárójában

Fotók és nyomatok készítése klasszikus és kézműves fotóeljárásokkal, gyors és egyszerű fotográfiai módszerrel, ahol csak a napfényre van szükség. Mininyomda kicsiknek és nagyoknak, ahol a saját ötleted alapján készíthetsz kis pecséteket.

 

 Pólótuning és kézművessarok a Rippl-Rónai Múzeum mellett

Megunt és már elfelejtett ruhadarabjaidat, pólóidat is látványossá varázsoljuk textilre nyomható egyedi sablonokkal és izgalmas színekkel. Kézműves technikákkal készíthetsz izgalmas kiegészítőket, mini ékszereket. És ne feledd: PÓLÓT HOZZ MAGADDAL!

 

Portré és utcakép rajzolása a sétálóutcában (csütörtökön és pénteken!)

A sétálóutcát és az érdeklődőket megörökítő képek készülnek rajzi és festészeti technikákkal.

 

Óriásfestmények a sétálóutcában

Nagy méretű festővásznakon próbálhatják ki magukat kicsik és nagyok, és festőművészek lehetnek egy-egy kép elkészítésének erejéig. A téma: dekorativitás és virágos stílus, a szecesszió legizgalmasabb témái az utcán.

 

Plasztikus élmények a múzeumnál

Agyagból készíthető plasztikákat lehet létrehozni, kipróbálhatjuka korongozás technikáját, és megismerkedhetünk a „hideg porcelán” elnevezésű technikával, amelyből ajándéktárgyakat is készíthetünk.

Facebookos játékaink szabályzata