Séta a mellrák ellen Kaposváron

Időpont: 
2019/10/02 - 10:00

Október 2-án szervezi meg a Somogy Megyei Kormányhivatal azt a mellrák elleni sétát, amely a kaposvári Kossuth térről 10 órakor indul a Kaposi Mór Kórház Mammográfiai Centrumához.

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

Magyarországon a rákbetegség súlyos népegészségügyi probléma: évente mintegy 35 ezer ember hal meg rosszindulatú daganatos betegség miatt. Ez a szám európai, sőt közép-kelet európai összehasonlításban is kiemelkedően magas és jelentősen hozzájárul a magyar népesség fogyásához.

 

A nők körében az emlőrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés, Magyarországon minden 11. nő mellében alakul ki rosszindulatú daganat. Évente több mint 2300 nő hal bele az emlőrákba, miközben az időben felfedezett esetek 80 százaléka gyógyítható.

A Somogy Megyei Kormányhivatal 2019. október 2-án (szerdán) immár hetedik alkalommal szervezi meg az egészségért való összefogás, a mellrák elleni küzdelem jegyében a  „Kaposvári séta a mellrák ellen” programot. Célja, hogy a társadalom figyelmét a betegség elkerülésére irányítsa, egyúttal tudatosítsa a szűrővizsgálatok jelentőségét, mellyel időben, gyógyítható stádiumban észlelhető az emlőrák.

 

A program a 10 órai nyitórendezvénnyel indul a Kossuth téren, majd sétával folytatódik, amelynek célállomása a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Mammográfiai Centruma, annak megtekintésével és kapcsolódó programjaival zárul.

 

A társadalmi összefogást jelképező sétára tisztelettel várunk minden érdeklődőt!

Facebookos játékaink szabályzata