Rózsaszínbe öltözik a kaposvári városháza a Giro d'Italia tiszteletére szerdán

Száz nappal a rangos kerékpáros körverseny hazai futamkezdése előtt szerda este több mint két órára fényfestést kap a Kossuth téri épület.

 

Az érdeklődők fél hattól láthatják az attrakciót, a városháza a Giro d’Italia előtt tisztelegve rózsaszín fényt kap majd. 

A 105. Giro d’Italia olasz kerékpáros körversenyt 2022. május 6. és 29. között rendezik meg, az első három szakaszának Magyarország ad otthont. Ez páratlan lehetőség hazánknak a bemutatkozásra, hogy megmutassuk csodálatos tájainkat a nagyvilágnak, hiszen az esemény mintegy 200 ország több mint 800 millió tévénézőjéhez jut el.

Kaposvárt az a megtiszteltetés érte, hogy a világ második legrangosabb kerékpárversenyének harmadik, 201 km hosszú szakaszát indíthatja el. 2022. május 8-án Kaposvárról, a Kossuth térről indulva Nagykanizsa, Badacsony és Tihany érintésével érkezik majd meg a mezőny Balatonfüredre.

A verseny rajtja előtti 100. napon az útvonalon érintett települések „rózsaszínbe öltöznek”. Erről a Giro d’Italia a honlapján, illetve más kommunikációs csatornán tájékoztatja az egész világot.

kaposvar.hu

Időpont: 
kedd, 2022, január 25 - 15:25

Facebookos játékaink szabályzata