Hazaviheted a Balatont a Yesbalaton szuper termékeivel

A Yesbalaton weboldalán rengeteg szuper balatonos holmit találtok.

 

A fantasztikus pólóktól kezdve, az egyedi vászontáskákig rengeteg temék megvásárolható, amelyekkel mindig közel érezheted magad a Magyar Tengerhez. Futaki Szabolcs, alapítóval beszélgettünk. 

Honnan jött az ötlet hogy Balatonnal kapcsolatos dolgokat tervezz?

21 éves koromtól majdem minden nyáron, egész szezonokat töltöttem a Balatonon, hennafestéssel, kézműves tevékenységekkel, később portrérajzolással.

Teljesen beszippantott a Balaton csodálatos világa, egyrészt a pörgés amit a turizmus táplál, másrészt az elképesztő balatoni táj, és környezet ami mindig is alkotói, kreatív hatással volt rám.

 

Mikor kezdted? Milyen kötődésed van a Balatonhoz?

5 éve határoztam el, hogy elegendő balatoni levegőt szívtam magamba ahhoz, hogy megalkossam a Yesbalaton márkát. Az első év csak tervezéssel telt. Egy olyan nevet akartam, amivel a külföldi turistákat is megszólíthatom, bemutatandó nekik, hogy egy magyar tervező hogyan látja ezt a csodálatos vidéket. Egy pozitív kisugárzású nevet, amilyen szemlélettel én is állok a dolgokhoz.

Miért épp a Balaton?

Igazán a Yesbalaton-ban teljesedtem ki, itt érzem magam a legboldogabban, amit szeretnék átadni azoknak akik a temékeimet keresik. Szeretném megmutatni mennyire szerethető a Balaton, annak a kevés embernek, akit még nem érintett meg a Magyar Tenger. Akik pedig ismerik, azoknak remélem felidézi azt a Balatont amit annyira szeretnek., 

 

Kinek készül a Yesbalaton?

Minden korosztály megtalálja itt a neki kedves darabokat. Vannak kifejezetten gyerekeknek készülő pólók, kifestők, de mind a fiatal, mind az idősebb korosztály talál magának kermékeket.

 

Te tervezed a termékeket?

Igen, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végeztem Tervezőgrafika szakon. Már az egyetem alatt elkezdtem dolgozni grafikai munkákban, az évek során számos cégnek készítettem arculattervet, logókat, csomagolásgrafikákat, termékfejlesztéseket. 

Később egy üzleti partneremmel Budapesti kedvezménykártyás szolgáltatásba kezdtünk, melynek az arculatát szintén én készítettem. 

Ez közben folyamatosan érlelődött bennem egy balatoni márka megvalósítása, aminek megalkotásához jótékony hatással volt a munkáim során szerzett tapasztalat, és a tanultak. 

Hogyan zajlik a tervezés?

A tervezéssel nagyon hosszú időt töltök, mindíg több száz vázlat készül, amit finomítok, és “hagyom megérni” mint a jó balatoni bort. Tesztelem és konzultálok barátaimmal, ismerőseimmel, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Előfordult hogy egy dizájn nyomtatását a kivitelezés során állítottam le, mert mégsem voltam megelégedve, nem éreztem elég jónak. Amikor csak lehet balatoni környezetben tervezek és fotózok, mert ez inspirál igazán.

Miben különbözik a Yesbalaton a többi Balatonos pólóktól?

Tervezésben fontos számomra, hogy minőségi termékeket tervezzek. A tervezés általában kézi rajzokkal kezdődik. A pólóim, kendők, táskák szitanyomással készülnek, nagyon tartós darabok. A termékek kiválasztásánál arra figyeltem hogy hasznos, hordható holmik legyenek, amit az emberek szívesen viselnek. 

A pólók, vászontáskák és törölközők mind 100% pamutból készültek. Ahol csak tehetem magyar kivitelezőkkel dolgozom, de a termékek java részét én magam készítem kézműves eljárással. Az egyetemen és a szakközépben sokat tanultam amit tudok kamatoztatni, úgy a tervezésben mind a kivitelezésben, de számos dolgot magamnak kellett kikisérletezni, kitalálni. 

Vannak ezen belül témáid, vagy külön kollekciók?

Nagyon fontos számomra a környezettudatos életmód, támogatom a balatonkörnyéki bringázást, túrázást, szerencsére ma már rengetegen élnek ezzel a lehetőséggel. Nekik terveztem Briga Balatonos termékvonalamat, melyet idén bővíteni fogok. Tervezek egy bringás kollekciót is fiatalabbak számára, mely hamarosan elérhető lesz. Idén készült el a Vintage Balaton kollekció és a Jó étvégyat Balaton kollekció is.

Hamvas Bélát olvasva (és magam is borkedvelőként) szerettem volna pólóimon megidézni azt a kincset ami Magyarország egyedülálló balatoni borvidékein terem. E dizájnok bővítését is tervezem, Illetve együttműködést kötöttem a MME madártani intézettel, melynek keretében a “Yesbalaton Gondoskodó termékek” bevételének 25%-át felajánlom a balatoni madárvilág védelmére.

Tervezés alatt van a futóknak szóló sportos kollekció, és egy exkluzív arany színű “chill out” kollekció is fiataloknak.

 

Milyen termékek kaphatóak a Yesbalatonnál?

Változatos a kínálat, női, férfi gyermek -pólók, trikók, strandruhák, vászontáskák, és hátizsákok, pénztárcák, mosható maszkok, mobil telefontokok, bögrék, konyhai kiegészítők, apróságok. 

Mit jelent az hogy sok terméked névre szóló?

Ezzel is szerettem volna egyedivé tenni a Yesbalatont. A bögrék, telefontokok pénztárcák néve szólóan is készülhetnek, ehhez a vásárló megadja a ráírandó nevet a webshopban, és mi elkészíjük névre szólóan. Ajándéknak is remek, nagyon sokan vásároltak így Karácsonyi meglepetést!

 

Fotósokkal dolgozol együtt? Nagyon egyediek a termékfotóid, videóid:

Én magam fotózok, ebben még sokat kell tanulnom, de nekem nem feltétlenül a tűéles vagy beállított kép a jó, hanem az, ami átad egy hangulatot, egy fílinget arról amit láttatni szeretnék. Magam válaszom ki ehhez a modelleket, - akikneknek ezúton is szeretném megköszönni a munkájukat - és helyszíneket. 

 

Ha jól tudom szerepeltél a TV-ben is.

Igen, felkeresett a Duna televízió szerkesztője, hogy volna-e kedvem bemutatkozni a Balatoni nyár című műsorban, így bemutathattam a termékeimet, és beszélgettünk a Yesbalatonról. A műsor visszanézhető a www.yesbalaton.com weboldalon is, és youtube-on is.

 

Más terveid vannak?

A jövőben még több fiataoknak szóló pólót és terméket szeretnék készíteni, hogy az apróbbak is megtalálják a kedvükre valót a Balaton szépségeiben.

Számtalan grafika, logo van a fejemben, és a tervezőasztalon, ami kifogyhatatlan forrást biztosít a jővöben megjelenő pólókhoz.

 

 

webshopunk: www.yesbalaton.com

https://www.youtube.com/channel/UCfAXx1BixS07pWwg0PIuZ0g/

www.instagram.com/yesbalaton

www.facebook.com/yesbalaton

info@yesbalaton.com

Fotók: Futaki Szabolcs, ©Yesbalaton

Időpont: 
vasárnap, 2022, január 30 - 21:09

Állásajánlatok Kaposváron