Nagy károkat okozott a viharos szél Somogyban 23-szor vonultak a tűzoltók

A szeles idő miatt hétvégén összesen huszonhárom tűzoltói beavatkozásra volt szükség Somogy megyében.

 

Elsősorban útra, villanyvezetékre, kerítésre dőlt fák miatt érkeztek bejelentések, de volt olyan eset ahol az épület tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél. A megye északkeleti részén, főként Siófok térségében okozott károkat a vihar.

 

Egy tízméteres diófa villanyvezetékre dőlt és kidöntött egy villanyoszlopot is Balatonszabadiban, a Zrínyi utcában. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a siófoki hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyes fát.

Két húszméteres fenyő gyökerestől kidőlt és megrongált egy lakóházat és egy garázst is Siófokon az Erkel Ferenc utcában. Nem sokkal később pedig a Budai Nagy Antal utcában egy családi ház tetejének bádogozását bontotta meg a szél. A város hivatásos tűzoltói mindkét helyszínen rövid időn belül megszüntették a veszélyt.

 

Egy parton tárolt vitorlásnak csapott a viharos szél egy fémvázas sátrat a vasárnap délutáni órákban, Siófokon a Horgony utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a sátorponyvát eltávolították, majd feszítővágóval ledarabolták a sátorvasat a vitorlásról.

A tabi önkormányzati tűzoltók Som külterületén távolítottak el kidőlt fát, Somogydöröcskén hétfő hajnalra virradóra pedig a törökkoppányi önkéntes tűzoltók daraboltak fel egy nagyméretű, útra dőlt fát, mely akadályozta a forgalmat.

Időpont: 
hétfő, 2022, január 31 - 16:38

Állásajánlatok Kaposváron