Egy tisztább, élhetőbb Jövőért!

A ZÖLDEM egy fiatalos színházi művészekből álló baráti kör és nemrég közös szemléletünk gyermekeként született meg Ökotudatos webáruházunk.

 

A kor előrehaladtával életfilozófiánk alapja a környezettudatosságra való törekvés lett, azaz olyan természetes alapanyagú, vegyszermentes termékeket használni, olyan életet élni és erre ösztönözni másokat, amely tekintettel van környezetünkre és csökkenti a Föld szennyezettségét.

Kínálatunk jelentős része a takarításhoz, mosáshoz, vagy éppen a mosogatáshoz szükséges mosó-, tisztítószerek, valamint natúrkozmetikumok és a Zöld élethez elengedhetetlen egyéb kiegészítők, kényelmi kellékek. 

Nálunk nem az egyik pillanatról a másikra történő radikális életmódváltás a cél, hogy egy átlag fogyasztóból rögtön önfenntartó, nulla hulladékos gazdálkodásba kezdjünk. Abban hiszünk, hogy a lehetőségeinkhez mérten kell cselekednünk és élnünk kell az újrahasznosítás erejével, hogy ezáltal hozzájárulhassunk a fenntartható fejlődés szemléletének terjedéséhez.

 

Mi is az a fenntartható fejlődés?

Az a fejlődés, ami megfelel a jelen igényeinek anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékeinek a saját szükségleteik kielégítésére és életstílusuk megválasztására való képességét - azaz úgy kell ma élnünk, hogy a jövő generációk is kielégíthessék szükségleteiket. A folytonos szociális jólétet úgy kell elérnünk, hogy a növekedéssel az ökológiai eltartó-képességet ne haladjuk meg. Ugyanis, ha átlépjük ezt a határt, akkor az erőforrások nem tudnak megújulni, így csökkennek a jövő generáció lehetőségei.

Mára sajnos az emberiség már meghaladta bolygónk ökológiai kapacitásait, jelenleg majdnem egy év és hat hónapra van szüksége a földi ökoszisztémának arra, hogy előállítsa/megújítsa azon erőforrásokat, melyeket az emberiség egy év alatt elfogyaszt.

Vajon eszedbe jutott már, hogy miközben a saját kényelmedet  keresed, eltékozolhatod azokat a természeti kincseket, amelyek évtizedek múlva mások jövőjét is jelenthetik?

Komoly kérdések, amelyekre célszerű minél hamarabb megtalálnod a megfelelő választ, hiszen nemcsak a Te, hanem a gyermekeid, unokáid jövője is függhet tőle.

Sokkal könnyebben válnak az új szokások az életed természetes részévé, ha azokat szépen, fokozatosan építed be a mindennapjaidba.

Mit tehetsz? 

Tudatosítod magadban, hogy minden lépés számít! 

A napi döntéseidtől függ (mit eszel, mit viselsz, hogyan közlekedsz, hogyan őrzöd az egészséged, milyen önkéntes programokban, akciókon veszel részt), hogy miként járulsz hozzá egy élhető világ megteremtéséhez.

 

Valamennyiünk viselkedése befolyással van a világra. Törekedni kell arra, hogy ezek messzemenő hatásait is átgondoljuk! Ha senki nem vinné az erdőbe a lomokat, háztartási hulladékot, vagy dobná el az út mentén, akkor – amellett, hogy nem éktelenkedne a szeméthalom a tájban – a hulladékból a szennyezőanyagok nem keverednének bele a talajba, megmaradna a növényzet, amelytől egészségesebb a levegő, jobban éreznék magukat a madarak és a rovarok, nem szennyeződne ettől a talajvíz, amellyel esetleg locsoljuk az élelmiszereinket.

Megoldás:

Sajnos nincs gyors megoldás a globális környezeti problémákra, de ha úttörői leszünk egy zöldebb alkalmazkodásnak igen is sokat javíthatunk Világunk életminőségén!

A ZÖLDEM-nél kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden környezetbarát formában történjen, hiszen a fenntartható jövőt csak így érhetjük el. Ezen felül szeretnénk segíteni abban, hogy te is ökocentrikusan éld a mindennapjaidat!

 

Ne feledd!

Elég akár, ha csak egy dologra elkezdesz odafigyelni és máris többet tettél, mint, hogy csak végigvárod, a következményeket! 

Ha elgondolkodtatónak találtad csupán cselekedj a lehetőségeidhez mérten és tarts velünk Földünk fenntartható fejlődésének érdekében! 

 

https://zoldem.hu/

A

Időpont: 
péntek, 2022, március 11 - 19:23

Állásajánlatok Kaposváron