Giro d'Italia Roadshow Kaposváron a Kossuth téren

Időpont: 
2022/04/09 - 10:00

 

Szombaton, Kaposváron kezdődik az a nagyszabású szurkolói roadshow, amelyben négy héten át hangolják a szervezők a legendás olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia magyarországi rajtjára a sportág, valamint a verseny szerelmeseit, továbbá az érdeklődőket.

   

A szervezők közlése szerint az első, illetve a harmadik etap útvonala melletti városokban, Nagykanizsán, Kaposváron, Keszthelyen, Velencén és Esztergomban ingyenes szabadidős és családi eseményekkel készülnek. A Giro-hangulatot szurkolói fotópontok, kerékpáros aktivitások, zenés színpadi és kézműves programok hozzák közelebb az érdeklődőkhöz.

    A Giro Roadshow helyszínein a Nagy Rajt nagykövetei várják az odalátogatókat. A közösségi programok mellett, a roadshow részeként egyes állomásokon a szurkolók megtekinthetik és fotózkodhatnak is a Giro 2022-es, valamint a verseny 1987-es bajnoka, Stephen Roche trófeájával is.

    A világ egyik legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenye május 6. és 8. között három magyarországi szakasszal veszi kezdetét: a Grande Partenza, azaz Nagy Rajt keretén belül a Budapest-Visegrád és Kaposvár-Balatonfüred etap között időfutamára kerül sor a fővárosban.

 

PROGRAMOK 14:00-tól:

Trükkös bringák - Te elbírsz velük?

VR szemüveg - Lépj ki a valóságból!

Kihívás kerék - Tanulj és játssz!

Recyclista - kézműveskedés biciklis alkatrészekkel

Üzenj a magyar versenyzőknek! - közös szurkolói molinó készítés

Szurkolói fotópont

Önkéntes sátor

 

SZÍNPAD:

Gyerekzenekar

Beszélgetés Giro nagykövetekkel

Pumpáló verseny Lupoval

Játékok és kvízek 

 

Minden rajthoz álló „versenyző” megkapja az ikonikus szerencsehozó rózsaszín pólót, így együtt festhetitek rózsaszínre a versenyútvonal táját!

A helyszínen minden résztvevő számára biztosítanak hagyományos és különleges kerékpárkölcsönzési lehetőséget: tekerjetek együtt a tandem biciklin vagy hozd a gyereket utánfutón! 

Továbbá biztosítunk frissítőpontokat, csomagmegőrző szolgálatot és egyéb meglepetésekkel várnak így Nektek csak a jó hangulatot kell hoznotok!

 

TÚRÁK:

- Deseda-tó túrák

Deseda tó - Fekete István látogatóközpont

Táv: 13 km

Indulási időpontok: 10:00, 16:00

Deseda-tó - kilátó

Táv: 18 km

Indulási időpont: 11:30

Deseda-tó kerülés

Táv: 27 km

Indulási időpont: 14:00

 

- Kaposvár - Gige - Nagybajom körtúra

Táv: 73 km

Idő: kb. 4-5 óra

Útvonal: Kossuth tér - Szenna- Bárdudvarnok - 61-es út - Gige - Csököly - Jákó - Nagybajom (frissítő pont) - 61-es út - Kaposvár

Indulási időpont: 10:00

 

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - Csatlakozz a Giro bringások táborába:

https://forms.gle/X8fcEb5jBbUm2Rvo7

Állásajánlatok Kaposváron