Húsvéti ötletek vegánoknak, gluténérzékenyeknek és diétázóknak a Manna Bioboltból

Közeledik a húsvét és ilyenkor sok finomság is kerül asztalra, sokszor előfordul, hogy az ember sokat eszik az ünnepi menüből és felszalad rá néhány kiló.

 

Arról nem is beszélve, hogy a húsvéti lakoma általában nem a legegészségesebb. Emellett sokan vannak, akik különböző diétákat követnek, vagy nem esznek húst, így nekik nehézséget okozhat, hogy húsvétkor mi kerüljön az asztalra. 

Van megoldás, hiszen már rengeteg egészséges élelmiszer közül válogathatunk. A kaposvári Manna egészségboltban például is  rengeteg olyan alapanyagot találunk, amely nem csak egészséges, hanem még a különböző diétákba is könnyen beilleszthető.

 

Fasírtporok

Összetevők: csicseriborsó, babliszt, búzaliszt, burgonyapehely, zabkorpa, búzasikér, lenmagliszt, szezámmag, napraforgómag. Ízesítésük pedig lehet gyros, falafel, mediterrán vagy póréhagymás variáció.

Az elkészítése egyszerű a tasak tartalmát keverjük el 200ml vízzel és 6-8 percig hagyjuk állni. Ezután nedves kézzel kis golyókat formálunk belőle és forró olajban aranybarnára sütjük. Salátával vagy körettel, forrón fogyasztjuk.

Csírák

A csíráknak rendkívül sok, hasznos élettani tulajdonságaik vannak.

Brokkolicsíra: daganatellenes, vérkeringés javító, gyulladáscsökkentő

Búzacsíra: májtisztító, baktériumölő, emésztést segítő

Lucernacsíra: pajzsmirigyműködést egyensúlyba hozza, koleszterinszabályozó, emésztés javító

Reformköret

A köret az étkezés java, nélküle a hús, hal, rántott sajt stb. "kopasz"-on marad. Mégis, sokszor a legtovább tart elkészíteni.

Íme a finom, egészséges, kész megoldás két főre: 

- köles, bulgur, vöröslencse illetve

- kuszkusz, hajdina, vöröslencse párosítás.

 

Zakuszka

Az Erdélyi Zakuszka egy paradicsomos, zöldséges krém, amit kenyérre is kenhetünk, de tésztákat, egyéb köreteket is ízesíthetünk vele. Létezik gombás, babos, csípős változat is.

Nullkalóriás tészta

Egy tészta, ami segít a súlycsökkentésben!

Ázsia titkos fogyókúrás módszere: hosszan tartó teltségérzet, rosttal. Az ördögnyelv természetes rostjaiból és zabrostból.

Japánban évszázadok óta fogyasztják.

Glutén-, cukor-, zsír, szénhidrátmentes.

 

Emellett vitaminokat, étrendkiegészítőket, kollagén- és hialuronkapszulákat, illóolajakat, tisztítószereket és rengeteg más terméket találtok még a manna webshopban. 

https://www.mannabolt.hu/

Ha pedig már időben készülnétek a nyárra ajánljuk figyelmetekbe a Vitaking legújabb fogyókúrás kapszuláját. 

A kaposvári üzlet itt található:  7400 Kaposvár, Füredi u. 10.

Időpont: 
vasárnap, 2022, április 10 - 18:41

Állásajánlatok Kaposváron