Kéthelyen, Balatonlellén, Kadarkúton is csodás húsvéti díszítés várja a látogatókat

Ha húsvétkor szeretnétek valamerre kirándulni, akkor adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogy merre láthattok látványos húsvéti díszítést Somogy megyében. 

 

Kéthelyen immár hagyomány, hogy csodálatos húsvéti dekorációval díszítik a falut, amelynek egyik eleme az óriástojás. 

Az óriástojás magassága 260 cm. Elkészítését nagyrészt Molnár Balázs végezte, de nagyon sokat segítettek önkéntesek is. A tojást 4 nap alatt készítették el, súlya összesen körülbelül 325 kg és 8,2 m3 polisztirolt használtak fel hozzá, valamint 125 kg vakoló anyagot.

A tojás egyik felén egy népi motívum, míg a másik felén Magyarország címere alatt Kéthely címere található.

A díszítés része egy óriáskosár és tyúkanyó, valamint egy lovasszekér is. Előbbit Molnár Balázs, utóbbit Harangozó Veronika készítette, a szekeret Schmidt László ajánlotta fel

Az idei évben a korábbi dekorációs elemeket egy tojásalagúttal egészítették ki, melyen éjszakánként világítanak a tojások. Elkészült egy új kupak gyűjtő tojás is. Az óriás tojást Szatmári Norbert újra festette, hisz a tojás festését az időjárás kicsit tönkre tette. A dekoráció április végéig lesz látható, hisz május 1-én a teret a falu májusfája fogja díszíteni.

 

 

Húsvét közeledtével  Balatonlellén megnyitotta kapuit a húsvéti park, melyben hatalmas 3D-s tojások, lampionok, fa díszek, valamint egy nagy tojásfa kapott helyet. Az önkéntes díszítők mellett a helyi óvodások és iskolások munkáit is megcsodálhatjuk a parkban.

 

 

 Kadarkúton is érdemes körülnézni, számos gyönyörű húsvéti dekoráció díszíti a települést. 

 

Sőt már Kaposváron is láthattok tojásfát, a kaposvári Lions Clubnak köszönhetően két fát is fedíszítettek a Kossuth téren. 

 

Időpont: 
szombat, 2022, április 16 - 19:52

Állásajánlatok Kaposváron