Két barátnő webáruházában vásárolhatunk magyar kézműves portékákat

A Váczi Portéka Kft. eleinte ajándékboltként működött Vácon, kifejezetten olyan ajándéktárgyakat árultak, amelyek hagyományos magyar népművészet vagy iparművészet elemeit használták esetleg újragondolták.

 

Két barátnő alapította a vállalkozást, akik később egy webáruházat nyitottak, ahol többek között egyedi kerámiákat, különleges ékszereket, fa ajándékokat lehet kapni. A vállalkozásról Pátkai Zita és Bucsek Emőke tulajdonosokkal beszélgettünk.

 

 

 

Hogyan indult a vállalkozás?

A vállalkozás tulajdonosai  -azaz mi – két barátnő vagyunk még a középiskolából ismerjük egymást, és a multi cégeknél elhelyezkedett korszakunkban álmodtuk meg ezt az életformát, és vállalkozást aminek a mottója, hogy „Szeressük meg újra azt ami a miénk”. A boltban kaphatóak voltak csuhé termékek, kerámiák, tűzzománc tárgyak, bőrtarsolyok, ezüst/zamac ékszerek, fazekas termékek és designer ruhák is, amik magyaros motívumokat hordoztak. Az élet azonban egyre több nehézség elé állított minket, és mi ekkor áttértünk az internetre, elkezdtünk kialakítani egy webáruházat saját magunk.

Foglalkoztok még valamivel a webáruház mellett?

Jelenleg egy egész profi webáruházunk van, mellette pedig idegenvezetéssel foglalkozunk, fő profilunk a helyi séták, helyi kirándulások vezetése, kisebb baráti csoportok, osztálykirándulások városlátogatásainak levezénylése a Duna-kanyarban. Ehhez rendelkezünk egy csodálatosan különleges Panoráma- busszal is, - hasonló mint Budapesten van,  ami egyedivé teszi a programot, és a séták igazi fénypontja. Erről az Idegenvezetés- Dunakanyar facebook oldalon lehet jobban tájékozódni. Jelenleg három tematikus sétánk van előtérben: egy Mária Terézia legendás látogatása című, Titkos szegletek, bűbájos sikátorok című és egy Élőzenés városnéző séta.

Miért érdemes felkeresni a webáruházatokat? 

Úgy gondolom, azért érdemes nálunk vásárolni a webáruházban, mert igazán értékes és szép termékek kaphatóak, kizárólag magyar kézművesek termékei, igyekszünk minden vásárlónkra odafigyelni, esetleges elképzeléseit teljesíteni. Például sokszor előfordul, hogy a képen látott kerámiát más motívummal szeretnék kérni, mert a megajándékozni szándékozottnak az a kedvenc jelképe, és mi a lehetőségek szerint teljesítjük. 

Mi az, ami motivál benneteket?

Több mint 100 kézműves és iparművészt ismerünk Magyarországon, célunk továbbra is, hogy fenntartsuk a színvonalat, olyan termékeket tartsunk, amik megfelelnek a „gondoljuk újra hagyományainkat” eszmének s próbálunk azokra koncentrálni, akik esetleg nem rendelkeznek internetes elérhetőséggel, esetleg nem akarnak, nem tudnak ilyen irányba mozdulni. Egyik ilyen termékünk például Máté Géza keramikus és bájos felesége Ági termékei. Őket nem lehet már vásárban megtalálni és a neten sem.

 

Miért fontos nektek ez a vállalkozás?

Azért fontos nekünk ez a vállalkozás, mert közös álunk volt barátnőként, és együtt csinálhatjuk azt, amit szeretünk. Sokszor van olyan élményünk, hogy az embereknek örömet szerzünk, mert ezek a termékek szemet gyönyörködtetőek, és használatuk során is egyfajta elégedettség érzés tölti el az embert - és azt hiszem ez nagyon jó dolog. 

 

https://www.facebook.com/kezmuvesajandekok

https://www.magyarkezmuvesajandekok.hu/

 

Időpont: 
szerda, 2022, április 20 - 08:46

Állásajánlatok Kaposváron