Futókörök napja Kaposváron is május 21-én

Időpont: 
2022/05/21 - 09:00

Újra jön a Futókörök Napja! Az ingyenes eseményre bárki nevezhet, május 21-én az ország 15 pontján lehet majd birtokba venni a futópályákat.

 

Az Országos Futópálya-építési Programban az utóbbi időszakban több rekortán borítású, legalább 800 méter hosszú futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával.

Az elkészült futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron a Cseri parkban, Pápán, Egerben, Székesfehérváron, Sárváron, Szegeden, Miskolcon, Szolnokon, Kiskőrösön, Dabason és három fővárosi kerületben (a kőbányai Sportligetben, a békásmegyeri Táncsics Mihály parkban és a pestszentlőrinci Havanna úti lakótelepen) zajlik majd a verseny, délelőtt 9 és délután 5 óra között.

A részvétel díjmentes, a nevezés kizárólag aznap, az egyes helyszíneken lehetséges. A legtöbbet futó egyéni teljesítők és települések is díjazásban részesülnek.

 

 

 

LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Időpont: 2022. május 21. (szombat), 9:00-17:00

Nevezés: ingyenes, kizárólag a versenyek helyszínén, 8:00 órától 16:45 óráig

 

IDŐMÉRÉS

Valamennyi helyszínen kizárólag rajtszámmal lehet csak részt venni a versenyen.

A rajtszám átvétele 1000 Ft kaució ellenében történik, amelyet a rajtszám leadásakor visszakap a futó (150 db chippel ellátott, gumírozott rajtszám áll majd a futók rendelkezésére).

A rajtszámok segítségével tudják mérni az indulók idejét, illetve az általuk megtett távot is.

 

Egyénileg és városok, kerületek szintjén is mérik a teljesítményeket.

 

DÍJAK

A legtöbb kilométert összegyűjtő település 250.000 Ft, a második 150.000 Ft, a harmadik 100.000 Ft díjazásban részesül, amelyet jótékony célra kell felajánlaniuk

Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt 25.000, 15.000 és 10.000 Ft-os sporteszköz-utalvánnyal díjazzák

 

Szintén helyszínenként folyamatosan értékes ajándékokat sorsolnak a résztvevők között

Bővebb információ: https://szeosz.hu/futokorok-napja/