Hetven program várja a látogatókat a kaposvári Rippl-Rónai Fesztiválon

- Mintegy hetven programmal várja az érdeklődőket a Rippl-Rónai Fesztivál, amelyet május 26. és 29. között tartanak Kaposváron.

 

    Az évente megrendezett, tavaly és tavalyelőtt a koronavírus-járvány miatt elmaradt négynapos fesztivál a város hét pontján zajlik majd, a látogatók könnyű- és komolyzenei koncerteken, táncszínházi és gyermekelőadásokon vehetnek részt, valamint láthatnak több kiállítást is. A programok egy része ingyenes, a többire belépőjegyet kell váltani.

    Fülöp Péter fesztiváligazgató a komolyzenei események közül kiemelte Szamosi Szabolcs orgona- és Pálfalvi Tamás trombitaművész produkcióját, az Opera-gálakoncertet, Rost Andrea és az Anima Musicae Kamarazenekar fellépését, továbbá Balázs-Piri Soma zongorakoncertjét.

    Felhívta a figyelmet arra, hogy Ember az Embertelenben címmel nyílik Magyarországon még sohasem látott volumenű életműkiállítása Mednyánszky László festőművésznek, a 90 alkotást bemutató tárlathoz a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Egri Főegyházmegye is adott kölcsön képet.

    Fülöp Péter szólt arról, hogy a reményei szerint az évtized második felére a Dél-Dunántúl meghatározó fesztiváljává fejlődő esemény sok látogatót vonz, az érdeklődők többségét a városhoz száz kilométernél rövidebb távolságra fekvő településekről várják.

     A fesztivált szervező Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nkft. korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a könnyűzene képviselői közül színpadra lép a Beatrice, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória.

    A gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, de lesz menetszínház, előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok, lesz gyerekszínház, ugrálóvár és vattacukor is.

 Ingyenes koncertek:

 

Fizetős koncertek 

Jegyek: https://tickets.efott.hu/events/rippl-ronai-fesztival

Időpont: 
vasárnap, 2022, május 22 - 19:53

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron