Gyorssegítséget ajánl fel az Ökumenikus Segélyszervezet Kaposvárnak

- Ötmillió forintos gyorssegítséget ajánl fel a vihar sújtotta Kaposvárnak és országos adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet.

   

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, szerdán kora este hatalmas vihar pusztított Kaposváron. A hirtelen lezúdult, jelentős mennyiségű eső és a dió, sőt néhol ököl nagyságú jégdarabok sok épületben és autóban okoztak jelentős károkat. A viharos erősségű szél fákat csavart ki, háztetőket bontott meg.

    Az első helyszíni jelentések szerint a vihar okozta károk nagysága a többmilliárdos nagyságrendet is elérheti -  tették hozzá.

    A közlemény szerint az Ökumenikus Segélyszervezet ötmillió forintos azonnali gyorssegítséget ajánlott fel, helyi intézménye pedig a szervezet humanitárius szakértőivel megerősítve megkezdi a segítségnyújtást. A www.segelyszervezet.hu honlapon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámán "Kaposvár" cél megjelöléssel országos adománygyűjtést indítottak a károsultak támogatására.

    A szervezet 2017 óta működtet szociális és fejlesztő központot Kaposváron, Biztos Kezdet gyermekháza a legszegényebb helyi kisgyermekek felzárkózását segíti - ismertették.

MTI

Fotó: Szentgyörgyi Renáta

Időpont: 
csütörtök, 2022, május 26 - 06:34

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron