Levendulás keksz és szörp is jár a levendula mellé Balatonszentgyörgyön

Kereskai Melinda  balatonszentgyörgyi levendulaültetvényén minden júniusban „szedd magad!” akciót tartanak.

 

Melinda agrármérnök, adótanácsadó és könyvelő, ám nem bírja minden idejét íróasztal mellett tölteni, ezért 2017-ben 1600 tő levendulát telepítettek Balatonszentgyörgyre, ahol a gazdaságuk a Battyán u 59-es szám alatt található. Az ültetvény férjének és a két, tini gyermeküknek is ad munkát. Melinda családja emellett méhészkedik is, így most már finom levendulás mézzel is kiegészült a termékpalettájuk.

Júniusban a szedd magad akció idején, levendulás keksszel és szörppel várjuk a szüretelőket – mesélte Melinda a különleges eseményről.  - Az akció után a levendulát géppel aratjuk le, majd a levendulát lepárlóba szállítjuk, ahol olaj készül a virágokból. Ezt az olajat aztán termelői piacokra és az ünnepi vásárokra viszem. A lepárlás mellékterméke a pumpás üvegbe töltött virágvíz, ha ebből kinyomunk egy spriccelésnyit, akkor a vadvirágos rét illata leng minket körbe. 

A virágvíznek fertőtlenítő hatása is van, jó arclemosásra, és elűzi a szúnyogokat.  Melinda a levendulából készít még szörpöt és lekvárt is, emellett illatpárnákat is varr és levendulavirággal töltött gyöngyhálóból divatos karkötőket is készít, amelyeket a levendulaszüreten is beszerezhettek, sok egyéb más termék mellett.

facebook: https://www.facebook.com/kereskailevendula

telefon: 06306571169

cím: 8710 Balatonszentgyörgy Battyán u 59.

weboldal: https://kereskai-levendula-muhely.business.site/

 

Időpont: 
szerda, 2022, június 1 - 18:57

Állásajánlatok Kaposváron