Somogyi tűzoltók sikerei Szolnokon

Az I. Szent Flórián Lovagjai Lépcsőfutó Bajnokság második állomásáról sem hiányozhattak a somogyi tűzoltók.

 

A helyszín ezúttal a szolnoki Vízügyi székház volt, ahol hetvenöten vállalkoztak a közel sem hétköznapi lépcsőfutó versenyre.

 

17 emelet bevetési védőruhában, légzőkészülékkel – ez még a megszokott forgatókönyv lett volna, a Magyar Tűzoltósport Egyesület azonban ezúttal sem könnyítette meg a versenyzők dolgát. A rajtot követően számos feladatot kellett teljesítenie az indulóknak: vízsugarat szereltek, majd miután átjutottak egy vasajtón, megnyílt az út a tizedik emeletig, ahol megfékeztek egy a képzeletbeli tüzet és kimentettek egy nyolcvan kilós bábút. A tűzoltóknak a megmérettetés során nemcsak a gyorsaságukra és a kitartásukra, hanem a technikai tudásukra is szükség volt. 

 

30 év alatti nők csoportjában Szőke Hanna 5 perc 54 másodperces idővel (Bolhás ÖTE) ezüstérmet szerzett. 

 

30 év alatti férfiak között Veres Soma Dániel 3 perc 46 másodperccel (Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) a harmadik helyre küzdötte fel magát. 

 

30-39 év közötti férfiak korcsoportjában ifj. Bodó László 3 perc 20 másodperccel (KÖTÉL Egyesület) aranyérmes helyen végzett. 

 

40 év feletti férfiak korcsoportjában Kiss János 3 perc 5 másodperces idővel (Bolhás ÖTE) ezúttal sem talált legyőzőre, aranyérme mellé az abszolút győztes címet is elhódította. 

 

Fotó: KÖTÉL Egyesület

Időpont: 
kedd, 2022, június 14 - 19:29

Állásajánlatok Kaposváron