Készíts rovarűző sprayt házilag a Pécsi Aromaházzal!

 A nyári időszakban hatékonyan tudunk védekezni a szúnyogok és a különböző rovarok ellen 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó illóolajokkal.

 

Sok tanulmány látott napvilágot, ahol az illóolajok hatásfoka bizonyítottan hasonló a szúnyogriasztó hatóanyagával, a diethyltoluamiddal (deet). Leghatékonyabbnak a citrál, citronellal, citronellol és geraniol tartalmú illóolajak bizonyultak. Ilyen például a citronella (cymbopogon nardus), indiai citromfű (cymbopogon flexuosus), citromos eukaliptusz (eucalyptus citriodora), geránium (pelargonium x asperum) vagy a pálmarózsa (cymbopogon martinii).

A szúnyogok nem szeretik továbbá az erős illatokat sem, mint például: borsmenta, eukaliptusz radiata, rozmaring (ct cineol), eukaliptusz globulus, niaouli, orvosi levendula.

A hatás ugyan nem tart olyan sokáig, mint a szintetikus szereknél, de ismételt használata biztonságos. (6 hónap alatti babáknak nem ajánlott.)

Készítsük el otthon saját magunk a természetes összetevőket tartalmazó rovarűző sprayt.

 

Rovarűző spray házilag felnőtteknek (6%-os)

Rovarűző spray házilag gyerekeknek 4 éves kortól (3%-os)

Elkészítése: csepegtessük a flakonba az illóolajat, majd töltsük fel az aromavízzel. 3 hónapon belül használjuk el.

Minden használat előtt jól rázzuk fel. Használható térpermetként is, ruhára, ágytakaróra, függönyre. A jó minőségű illóolaj nem hagy foltot!

Kis babáknál ne használjunk bőrre illóolajat. Nekik a kókuszolaj egy kiváló alternatíva. Kellemes az illata, ápolja a bőrt és szúnyog- valamint kullancsriasztó hatású.

Ha nincs kedved/ időd otthon ilyesmit elkészíteni, de szeretnél kiváló minőségű rovarűzőt, itt találsz egy kész keveréket, bevizsgált, terápiás minőségű illóolajokból, ami szúnyogokon kívül ráadásul még kullancsok ellen is véd.

 

Otthonunkban nagy segítséget jelenthet, az ultrahangos aroma diffúzorok használata is. Sokan azt gondolják, hogy a diffúzoroknak csak a hűvősebb időszakban tudják hasznát venni. Nyáron elteszik és csak a rossz idő beálltával kezdik újra használni.

Előnyei a nagy melegben:

  • egyes illóolajok használatával távol tarthatjuk a rovarokat
  • a mentás és a citrusos olajokkal frissítő hatást érhetünk el
  • az aroma diffúzor típusától függően intenzív hideg párát oszlathatunk el a helyiségben
  • valamint alkalmazhatjuk ugyanúgy terápiás célra is, mint a téli időszakban

Amikor már tartósan nagy meleg van, érdemes a diffúzorban citrusos vagy mentás illóolajakat használni, esetleg keverni őket. Hűsítőleg és frissítőleg hat a testünkre.

  • Citrom illóolaj: frissítő és nyugtató hatású. Erősíti a szervezet természetes védekezőképességét, fertőtleníti a levegőt, serkenti a légzőrendszert, pozitív hatással van a keringésre, memóriára. Szabályozza a májműködést.
  • Indiai citromfű illóolaj: finoman citromos aromája csökkenti a fizikai és szellemi fáradtságot, kimerültséget. Elősegíti az összpontosítást.
  • Édes narancs illóolaj: kellemes illata nyugtatólag hat a nagy melegben,
  • Citrus-potpouri illóolaj keverék:  citrom, narancs, bergamott a főbb összetevői, melyek frissítő hatásúak és tisztítja a levegőt is.
  • Cool ice illóolaj keverék: frissességet és energiát ad, javítja a koncentrációt, élénkítő hatású. kimondottan ajánljuk autóba is. Összetétel: borsmenta, eukaliptusz, mirtusz
  • Borsmenta illóolaj: élénkít, frissít, hűsítő hatású. Akár vezetés közben is évszaktól függetlenül élvezhetjük jótékony hatását, amikor úgy érezzük, kezdünk fáradni. Kutatások bizonyították, hogy 28%-kal növeli az agyi precizitást, ami vezetés közben kimondottan hasznos, főleg, ha hosszú út előtt állunk, egy-egy nyaralás során.

 

Természetesen a diffúzorunkat használhatjuk egy esti teraszos borozgatáshoz is.

Gyönyörű váltakozó fényével kellemes hangulatot teremt. 

Keressétek a természetes megoldásokat! A Pécsi Aromaházban mindent megtaláltok, ami aromaterápiával kapcsolatos. Címünk: 7621 Pécs Citrom u 8.  www.pecsiaromahaz.hu

Időpont: 
csütörtök, 2022, június 16 - 11:05

Állásajánlatok Kaposváron