A Balatonra költözteti az Anconai Szerelmeseket a Roxínház a következő évadban

Sok minden történt a Roxínházban a 2021/22-es évadban, augusztusban 10 év után újraindították a Somogyvári Nyári Színházat, és megünnepelték fennállásuk 20 éves jubileumát, októberben pedig  PRIMA PRIMISSIMA díjat is kapott a társulat. 

 

Emellett hatvan egész estés  előadást játszottak végig több mint 12.000 néző előtt, nyolc különböző helyszínen. Öt különböző darabot állítottak színpadra, ezek az Indul a bakterház,a  Süsü, a sárkány kalandjai, a Lúdas Matyi, az Anconai szerelmesek és A kisfiú meg az oroszlánok.

A Roxínház a következő évadban is számos újdonsággal készül, két új bemutatójuk is lesz, de a régi kedvencek is műsoron maradnak.

 

 

Új bemutatók:

 

Vajda Katalin - Fábri Péter: Anconai szerelmesek 2. - Anconai szerelmesek a Balatonon - zenés komédia - bemutató 2022. augusztus első hétvégéje Somogyvár

 

Urbán Gyula - Sebesi Tamás: Minden egér szereti a sajtot - zenés mesejáték

 

 

Műsoron marad:

Rideg Sándor – Tímár Péter – Sebesi Tamás – Szabolcsi János: Indul a bakterház - vígjáték

 

Vajda Katalin - Fábri Péter: Anconai szerelmesek – zenés komédia

 

Lázár Ervin – Tóth Géza – Váradi R. Szabolcs – Barabás Edit – Némedi Árpád – Sebesi Tamás: A kisfiú meg az oroszlánok – zenés mesejáték

 

Váradi R. Szabolcs – Némedi Árpád – Zságer Varga Ákos: Lúdas Matyi – mesejáték

 

Belinszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor: Holle anyó - családi musical

 

 

Ha nyáron sem szeretnétek Roxínház nélkül maradni eláruljuk, hogy hol találkozhattok velük, Balatonszárszón, a KULTKIKÖTŐBEN, Szilvásszentmártonon, a F.A.L.U. fesztiválon, és SOMOGYVÁRON is.

Ha pedig online formában tájékozódnátok a Roxínházzal kapcsolatos történésekről érdekességekről, akkor nézzetek rá a  Roxínház Youtube-csatornájára, vagy hallgassátok meg a Rox-Cafét, amelyben a társulat életéhez kapcsolódó témákról láthattok beszélgetéseket. 

 

Szeptembertől nagyon komoly fejlesztéseket terveznek a Roxínház Tanodában, átalakítják a struktúráját, több szereplési lehetőséget szeretnének ugyanis biztosítani a kisebbeknek. Szeretnék a kicsiket és a kicsit nagyobbakat is minél több rendezvényen megmutatni a városban, minél több fellépést biztosítani nekik. 

 

A Tanodában a tánc mellett sokkal nagyobb súlyban kap szerepet a színjátszás és az ének is. Merkei Mónika táncpedagógus mellett Sugár Kinga énektanár, Horváth Zita és Lugosi György színművészek is oktatnak majd. Szeptember elején lesz legközelebb Tanoda felvételi, akkor várják majd az érdeklődő gyerekeket, addig pedig a nyári táborukat tudjuk javasolni azoknak, akik szeretnének megismerkedni a Roxínházzal és a Roxínház Tanodával.  

Időpont: 
szerda, 2022, június 22 - 10:16

Facebookos játékaink szabályzata